کنفرانس «عدالت جنسیتی و پاسخ‌گویی برای زنان افغانستانی»؛ بر به‌رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی تاکید شد

آی‌نور سعیدپور

سازمان حقوق بشری «شهمامه»، به هدف حمایت از زنان و دختران در افغانستان با پشتیبانی شماری از کشورها از دومین کنفرانس «پیش‌برد عدالت جنسیتی و پاسخ‌گویی برای زنان افغانستانی»، در مقر سازمان ملل متحد میزبانی کرد.

این نشست، به هدف تقویت صدای زنان افغانستانی در سطح جهانی و جلب توجه‌ی جامعه‌ی بین‌المللی به وضعیت کنونی آنان، برگزار شده است.

در این نشست، ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‎ی شورای حقوق بشر، شماری از فعالان حقوق بشر و نمایندگان برخی از کشورها شرکت کرده‌اند.

شهمامه، امروز (یک‌شنبه، ۱۵ سنبله)، در اعلامیه‌ای نوشته که این نشست در چهارم سپتمبر در مقر سازمان ملل متحد در ژنو برگزار شده است.

بر اساس اعلامیه این نشست با حمایت نُه کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل، از جمله سوئیس، کانادا، بریتانیا، فنلند و شیلی، برگزار شده و دیپلمات‌ها، نمایندگان کشورهای عضو، مدافعان حقوق بشر و نهادهای جامعه مدنی در آن حضور داشتند.

ریچارد بنت، گزارش‎گر ویژه‌ی شورای حقوق بشر سازمان ملل، خواستار گنجاندن شاخص‌های حقوق بشر در تعامل با طالبان و به رسمیت‌شناختن «آپارتاید جنسیتی» به عنوان جنایت بین‌المللی شده است.

هم‌چنان نمایندگان و سخن‌رانان بر ضرورت ایجاد بورسیه‌های تحصیلی، فرصت‌های شغلی و مشارکت زنان در روندهای تصمیم‌گیری تأکید کرده‌اند.

نمایندگان کانادا، فنلند، شیلی و پارلمان اروپا در سخنان‌شان با زنان افغانستانی ابراز هم‌بسنگی کرده و خواستار اقدام‌های عملی فراتر از موضع‌گیری‌های نمادین شده‌اند.

زنان و دختران در افغانستان، عملا از جامعه حذف شده و از ابتدایی‌ترین حقوق شان نیز حاکمیت طالبان محروم مانده‌اند. خواست‌های جهانی مبنی بر احترام به حقوق بشر و لغو محدودیت‌های وضع‌شده بر زنان تا اکنون از سوی طالبان بدون پاسخ‌ مانده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا