اخراج اجباری زنان افغانستانی از پاکستان؛ بنیاد ملاله: بازگشت به طالبان خطرناک است
آینور سعیدپور

در حالی که همهروزه دهها خانواده بهگونهی اجباری از پاکستان به افغانستان بازگردانده میشوند، نگرانیها دربارهی وضعیت زنان و دختران تحت حاکمیت طالبان پس از بازگشت به کشور افزایش یافته است. بنیاد ملاله یوسفزی، فعال آموزش، از پاکستان خواسته است این روند متوقف شود.
بنیاد ملاله با نشر اعلامیهای نوشته که «عمیقاً» نگران اخراج مداوم دختران، آموزگاران و مدافعان حقوق زن به کشوری است که حقوقشان بهطور «سیستماتیک رد و نقض» میشود.
در اعلامیه آمده است که اخراج دستهجمعی مهاجران افغانستانی، قوانین بینالمللی را «نقض» کرده و جان هزاران نفر را تحت حاکمیت طالبان در معرض خطر فوری قرار میدهد.
سحر حلیمزی، مدیر ارشد سیاست و حمایت در بنیاد ملاله، با انتقاد از سیاست پاکستان مبنی بر اخراج مهاجران افغانستانی، گفته است بازگرداندن زنان و دختران به کشوری که در آن از زندگی عمومی حذف شدهاند، «غیرقابل دفاع و غیرقانونی» است.
پس از بهقدرترسیدن طالبان، بسیاری از کارمندان حکومت پیشین، نظامیان، فعالان حقوق بشر و مدنی، خبرنگاران، زنان معترض و فعالان حقوق زن به کشورهای همسایه، از جمله پاکستان، پناه بردند. اکنون، این کشور دومین مرحلهی اخراج اجباری مهاجران افغانستانی دارای «کارت شهروندی افغانستان» را آغاز کرده است.
از سوی دیگر، این شهروندان در شرایطی به کشورشان بازگردانده میشوند که زنان و دختران از ابتداییترین حقوق خود محروماند؛ از جمله حق آموزش، کار و حتا گشتوگذار آزادانه.