ریچارد بنت: قانون «امر به معروف» طالبان تاثیر زیان‌بار بر زنان گذاشته است

آی‌نور سعیدپور

ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‌ی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، گفته که قانون «امر به معروف و نهی از منکر» طالبان، تأثیرهای زیان‌باری بر همه‌ی شهروندان افغانستان، به‌ویژه زنان و دختران، گذاشته است.

او در پیامی در شبکه‌ی اجتماعی اکس، این قانون را مجموعه‌ای از دستورهای «سرکوب‌گرانه و تبعیض‌آمیز» توصیف کرده است.

بنت در واکنش به گزارش تازه‌ی دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما)، نوشته که طالبان با وضع این قانون، در تلاش است افغانستان را از تعهدات بین‌المللی‌اش دور کند.

یوناما اخیراً گزارشی در باره‌ی پیامدها و تأثیرهای این قانون منتشر کرده و گفته کع طالبان با استناد به این قانون، محدودیت‌های فزاینده‌ای را بر زنان و دختران اعمال کرده‌اند.

بر بنیاد اعلام وزارت عدلیه‌ی طالبان در تاریخ ۳۱ اسد، قانون «امر به معروف و نهی از منکر» در یک مقدمه، چهار فصل و ۳۵ ماده توشیح و در جریده‌ی رسمی منتشر شده است.

در ماده‌ی سیزدهم این قانون، که شامل هشت بند است، احکام مربوط به حجاب زنان تشریح شده است.

این قانون محدودیت‌های گسترده‌ی را بر زنان و دختران اعمال کرده است. طوری‌که حتا صدای آنان نیز عورت پنداشته می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا