۸۶ درصد خبرنگاران زن در افغانستان بی‌کار شده‌اند

آی‌نور سعیدپور

مرکز آزادی بیان، در بیانیه‌ای اعلام کرده که پس از بازگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱، محدودیت‌های شدید و «سرکوب سیستماتیک» علیه خبرنگاران در افغانستان اعمال شده و در نتیجه حدود ۸۶ درصد آنان شغل خود را از دست داده یا دیگر اجازه فعالیت آزادانه در رسانه‌ها را ندارند.

بر اساس یافته‌های این نهاد، اکنون تنها ۱۹۰ خبرنگار زن در سراسر افغانستان مشغول کار استند؛ در حالی که پیش از سقوط نظام جمهوری بیش از دو هزار زن خبرنگار در رسانه‌های این کشور فعالیت داشتند.

در این بیانیه آمده که اقدام‌های طالبان شامل بازداشت‌ها، حمله‌های فیزیکی و محدودیت‌های شدید بر توانایی زنان برای گزارش‌دهی بوده و بسیاری از خبرنگاران زن نیز با تهدید روبه‌رو شده و در برخی موارد زندانی شده‌اند.

به گفته‌ی مرکز آزادی بیان، در حدود ۲۰ ولایت افغانستان اکنون هیچ زن خبرنگاری در این حرفه باقی نمانده است. محدودیت‌ها بر حضور زنان در زندگی عمومی نیز توانایی آنان برای فعالیت رسانه‌ای را بیش‌تر محدود کرده است.

در برخی ولایت‌ها، خبرنگاران زن برای جلوگیری از تهدید و پیامدهای احتمالی به‌طور ناشناس کار می‌کنند یا گزارش‌های خود را بدون ذکر نام منتشر می‌کنند.

مرکز آزادی بیان، از دولت‌ها، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای رسانه‌ای خواسته  که با افزایش کمک‌های اضطراری، حمایت از رسانه‌های مستقل در تبعید و ایجاد مسیرهایی برای ادامه فعالیت حرفه‌ای خبرنگاران آواره، حمایت خود از خبرنگاران افغانستانی را تقویت کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا