گسترش فقر در افغانستان؛ بستری‌شدن بیش از ۱۹ هزار دختر مبتلا به سوتغذیه

آی‌نور سعیدپور

هم‌زمان با نگرانی‌ها از گسترش فقر در افغانستان و بحران سوتغذیه در این کشور، صندوق پشتیبانی از کودکان ملل متحد (یونیسف)، اعلام کرده که در نوامبر ۲۰۲۵ میلادی، ۳۳ هزار و ۵۱۰ کودک مبتلا به سوتغذیه در شفاخانه‌ها برای درمان بستری شده‌اند.

یونیسف، امروز (یک‌شنبه، ۱۴ جدی) در گزارشی نوشته که در یک ماه، یک میلیون ۲۰۰ هزار کودک سوتغذیه‌ی شدید را بررسی کرده است.

در گزارش آمده که از میان ۳۳ هزار و ۵۱۰ کودک مبتلا به سوتغذیه که در شفاخانه‌ها بستری شده حدود ۵۸ درصد (۱۹ هزار و ۴۳۶ نفر آنان) دختران بوده است.

صندوق پشتیبانی از کودکان ملل متحد، از افزایش روزافزون سوتغذیه در افغانستان هشدار داده و گفته که نیازها در این کشور هم‌چنان بالا است.

بر بنیاد داده‎های این نهاد، انتظار می‌رود ۸۵۷ هزار کودک زیر پنج سال به دلیل سوتغذیه‌ی شدید نیاز به درمان داشته باشند.

هشدارها از افزایش آمار سوتغذیه در حالی است که افغانستان یکی از جدی‌ترین بحران‌های انسانی در جهان را دارد؛ وضعیتی که زنان و کودکان را بیش‌تر متاثر کرده است.

پیش‌تر یونیسف، با هشدار از فقر فزاینده در افغانستان هشدار داده بود که آمار کودکان مبتلا به سوتغذیه در این کشور به سه میلیون ۷۰۰ هزار نفر رسیده است.

بر بنیاد داده‌های ملل متحد در ۲۰۲۶ میلادی، حدود ۲۲ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های انسان‌دوستانه نیاز دارند و هم‌زمان نهادهای امدادی با کم‌بود شدید بودجه روبه‌رو استند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا