سمیه رامش، شاعر افغانستانی، برنده‌ی جایزه‌ی بین‌المللی ادبی ایتالیا شد

آی‌نور سعیدپور

سمیه رامش، شاعر و نویسنده‌ی برجسته‌ی افغانستان، موفق شد جایزه‌ی بین‌المللی ادبی «لائودومیا بونانی» را از آن خود کند.

این جایزه در روز شنبه، اول قوس، در بیست‌وچهارمین دوره خود به رامش تعلق گرفت و او در بخش شعر این رقابت بین‌المللی موفق به کسب این جایزه شد.

در سخن‌رانی خود، رامش تاکید کرد که در شرایط کنونی افغانستان، خلق آثار هنری به‌نوعی «جرم» محسوب می‌شود و دریافت این جایزه در چنین شرایطی، معنایی فراتر از یک موفقیت هنری دارد.

جایزه بین‌المللی لائودومیا بونانی هر سال در ایتالیا برگزار می‌شود و نویسندگان، پژوهش‌گران و چهره‌های فرهنگی از کشورهای مختلف در آن حضور می‌یابند.

رامش این جایزه را در حالی دریافت کرد که فعالیت‌های فرهنگی و هنری در افغانستان با محدودیت‌های شدید روبه‌رو است. پیش‌تر، رهبر طالبان، هبت‌الله آخندزاده، سرودن شعر عاشقانه و توصیف روابط میان زنان و مردان را ممنوع اعلام کرده و انتشار آثار بسیاری از نویسندگان، به‌ویژه زنان، در این کشور ممنوع شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا