یونیسف به زنان خدمات بهداشتی و تغذیه‌ای ارایه می‌کند

حدیث حبیب‌یار

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد یا یونیسف اعلام کرده است که با کمک مالی ۲۷۰ میلیون دالر از سوی بانک توسعه‌ی آسیایی، خدمات بهداشتی و تغذیه‌ای مادران، نوزادان و کودکان در ۱۷ ولایت افغانستان گسترش یافته و حفظ خواهد شد.

یونیسف در بیانیه‌ای گفته است که این بودجه از بیش از هزار و ۳۰۰ مرکز صحی پشتیبانی خواهد کرد و خدمات اصلی از جمله سلامت و تغذیه مادران، واکسیناسیون، مراقبت‌های روانی و اجتماعی، درمان بیماری‌های واگیر و غیرواگیر و مراقبت‌های فوری را در اختیار خانواده‌ها قرار می‌دهد.

به گفته‌ی این نهاد، با وجود پیش‌رفت‌ها، هنوز از هر چهار نفر در افغانستان، یک نفر قادر نیست در فاصله یک ساعت پیاده‌روی به یک مرکز صحی دست‌رسی پیدا کند. موانع این دست‌رسی شامل مسافت طولانی، محدودیت‌های مالی، کم‌بود پزشک و مشکلات حمل‌ونقل است. زنان به‌دلیل محدودیت‌های آموزشی، شغلی، مراقبت‌های صحی و محدودیت رفت‌وآمد با موانع بیش‌تری روبه‌رو هستند.

تاج‌الدین اویوال، نماینده‌ی یونیسف در افغانستان در بخشی از این بیانیه گفته است: «به لطف حمایت مداوم بانک توسعه‌ی آسیایی، یونیسف ارایه‌ی خدمات بهداشتی و توان‌مندسازی کارکنان صحی، به ویژه زنان، برای خدمت به جوامع خود را حفظ می‌کند. این حمایت نه تنها تضمین می‌کند که کودکان و خانواده‌ها می‌توانند به مراقبت‌های نجات‌بخش دست‌رسی داشته باشند؛ بلکه به ایجاد پایه‌های یک نظام صحی مقاوم، عادلانه و پای‌دار نیز کمک می‌کند».

یونیسف اشاره کرده است که این حمایت تا دسامبر ۲۰۲۶ ادامه دارد و بخشی از آن به ارایه‌ی کمک‌های نقدی هدف‌مند برای خانواده‌ها جهت جبران هزینه‌های مربوط به سلامت اختصاص خواهد یافت.

این در حالی است که نظام صحی افغانستان به دلیل کاهش کمک‌ها با بحران مواجه است؛ صدها مرکز صحی تعطیل شده و بسیاری از مرکزهای باقی‌مانده با کم‌بود امکانات و کم‌بود پزشکان زن مواجه‌اند، در حالی که طالبان اموزش دختران بالاتر از صنف ششم را در دانشگاه‌ها و انستیتو‌ت‌های پزشکی ممنوع کرده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا