کمیته‌ی هم‌بستگی برای افغانستان: طالبان به حقوق زنان احترام کند

حدیث حبیب‌یار

کمیته‌ی هم‌بستگی برای افغانستان در نشست سالانه‌ی خود اعلام کرده است که طالبان در برابر مردم افغانستان، مسئولیت دارند و باید گسترش خدمات عمومی را در اولویت قرار داده و به حقوق و آزادی‌های دختران و زنان احترام بگذارند.

این کمیته در بیانیه‌اش در این نشست، با تأکید بر این‌که ممنوعیت طالبان بر آموزش و حضور اجتماعی زنان، نقض جدی حقوق اساسی آنان است، هشدار داده که تحریم‌ها و انزوای طالبان، بیش‌تر از همه بر مردم عادی افغانستان تأثیر منفی گذاشته است.

در بیانیه‌ی این کمیته آمده است: «مردم افغانستان به‌شدت از فقر و ستم رنج می‌برند. بازگرداندن اجباری میلیون‌ها پناه‌جو از سوی پاکستان و ایران، بحران را تشدید کرده است. منابع موجود پاسخ‌گوی نیاز صدها هزار بازگشته نیست. نیمی از جمعیت به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و میلیون‌ها نفر از خدمات عمومی ابتدایی محروم‌اند. خشک‌سالی‌ها و سیلاب‌های مکرر نیز وضعیت را بدتر کرده‌اند».

این کمیته هشدار داده است که بسیاری از کشورهای کمک‌کننده در حال کاهش حمایت‌های مالی خود از افغانستان هستند. به‌ویژه کاهش ناگهانی کمک‌های مالی آمریکا، به گفته این کمیته، «عواقب فاجعه‌باری» به‌دنبال داشته است، در حالی‌که کمک سایر کشورها نیز رو به کاهش است.

بر اساس این بیانیه، انتظار می‌رود میلیون‌ها کودک افغانستانی در سال جاری با سوءتغذیه شدید روبه‌رو شوند، به‌ویژه از زمانی که ایالات متحده حمایت خود را از برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل متحد قطع کرده است.

در بخش دیگر این بیانیه آمده است که ایالات متحده هم‌چنین حمایت خود را از خدمات بهداشتی برای مادران و برنامه‌های مقابله با خشونت جنسیتی متوقف کرده است. در نتیجه، صدها کلینیک ارائه‌دهنده خدمات برای زنان در مناطق روستایی افغانستان تعطیل شده‌اند.

کمیته هم‌بستگی برای افغانستان تأکید کرده که سویدن نباید در برابر این وضعیت بی‌تفاوت بماند. این کشور سابقه‌ای طولانی در حمایت از حقوق بشر، برابری جنسیتی و هم‌بستگی بین‌المللی دارد.

در نشست سالانه‌ی این کمیته، از دولت سویدن خواسته شده است تا با توجه به بحران انسانی جاری در افغانستان، برای تقویت برنامه‌های کمکی اقدام کند و از حق معیشت، مراقبت‌های بهداشتی و آموزش برای شهروندان افغانستانی حمایت به‌عمل آورد.

این کمیته در نشست سالانه خود سه درخواست مشخص را از دولت سویدن مطرح کرده است. یکی از این درخواست‌ها، ارائه طرح فوری برای نحوه کمک سویدن به کاهش بحران انسانی در افغانستان است.

هم‌چنین خواسته شده که دولت سویدن یک راه‌برد بلندمدت برای حمایت از مردم افغانستان تدوین کند تا آن‌ها از طریق دست‌رسی به فرصت‌های معیشتی امن، آموزش و خدمات بهداشتی، بتوانند از فقر نجات یابند.

افزون بر این، این کمیته از دولت سویدن خواسته است که در راستای برون‌رفت از بن‌بست موجود در روابط چندجانبه با طالبان، نقش فعالی ایفا کند.

گفتنی‌ست که طالبان پس از بازگشت به قدرت، فعالیت کمیته‌ی هم‌بستگی برای افغانستان را به‌دلیل آتش‌زدن نسخه‌ای از قرآن در سویدن، متوقف کرده و اجازه‌ی ادامه‌ی فعالیت را به این نهاد نداده‌اند.

این نگرانی‌ها در حالی‌ست که دونالد ترامپ در نخستین روز کاری خود فرمان‌های اجرایی امضا کرد که بر اساس آن، کمک‌های بین‌المللی ایالات متحده به‌طور موقت تعلیق شد.

در پی تعلیق این کمک‌ها، فعالیت ده‌ها نهاد کمک‌رسان در افغانستان متوقف شده است. آمریکا طی سه سال اخیر بزرگ‌ترین کمک‌کننده‌ی افغانستان بوده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا