حمایت جاپان از افراد آسیبپذیر بهشمول زنان و کودکان در افغانستان
حدیث حبیبیار

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان افغانستان، توافقنامهای شش میلیون دالری را با کشور جاپان برای حمایت از معیشت بیجاشدگان و بازگشتکنندگان بهویژه زنان و دختران، امضا کرده است.
این نهاد روز دوشنبه، ۶ حوت، با نشر خبرنامهای در صفحهی اجتماعی اکساش از امضای این توافقنامه خبر داده است.
در بخشی از این خبرنامه آمده است که تحت این همکاری، فعالیتهای مختلفی برای تقویت و توانمندسازی جمعیت آسیبپذیر، با توجهی ویژه به زنان در منطقههای بازگشت و حضور دوبارهی بیجاشدگان به جامعه انجام خواهد شد.
کمیساریای عالی سازمان ملل میافزاید که این فعالیتها شامل ساخت و راهاندازی مرکرهای پروسس و تولید لبنیات برای زنان، ساخت سردخانه و گلخانه برای حمایت از کشاورزی و ایجاد مرکزهای قالینبافی و تولید ابریشم خواهد بود.
این نهاد افزوده که این پروژه در نقاط مختلف کشور از جمله ولایتهای بلخ، هرات، کابل، قندهار، لوگر و پکتیا که میزبان تعداد زیادی از عودتکنندگان و بیجاشدگان هستند، اجرا خواهد شد.
بر اساس این خبرنامه، هدف از این پروژه کاهش فشار بر جوامع میزبان، تقویت همبستگی اجتماعی و فراهمکردن شرایط برای حضور مجدد و پایدار بیجاشدگان در جامعه است.
این کمک در حالی به مردم افغانستان صورت میگیرد که بربنیاد آمار سازمان ملل متحد، ۲۳ میلیون و ۷صدهزار نفر در این کشور زیر خط فقر زندگی میکنند و نیازمند کمکهای انساندوستانه استند.
طالبان، با روی کار آمدن دوبارهی شان کار زنان در نهادهای دولتی، غیردولتی و وزارتخانههای مختلف را ممنوع کرده است. زنان و دختران، بیشاز سه سال میشود که برای تامین نیازهای ابتداییشان بیشتر به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
با این حال، افغانستان یکی از نیازمندترین کشورها به کمکهای انساندوستانه است. در میان این بحران بشری، زنان و دختران بیشتر متاثر شدهاند. سازمان ملل بارها گفته که زنان بیشترین بار بحران گرسنگی را در افغانستان متحمل میشوند.