کمک ۵۰۰ هزار دالری جاپان برای حمایت از زنان و کودکان در افغانستان

حدیث حبیب‌یار

کشور جاپان ۵۰۰ هزار دالر به‌هدف پشتیبانی از مراقبت‌های بهداشتی برای افراد آسیب‌پذیر در افغانستان، به‌ویژه زنان و کودکان کمک کرده است.

سازمان جهانی بهداشت در افغانستان، امروز چهارشنبه، ۱ حوت، با نشر اعلامیه‌‌ای در صفحه‌‌ی اجتماعی اکس‌اش از این کمک مالی خبر داده است.

این نهاد گفته است که با این کمک مالی، پروژه‌ای ۱۲ ماهه برای ارایه‌ی خدمات بهداشتی ضروری از مارچ ۲۰۲۵ تا فبروری ۲۰۲۶ راه‌اندازی خواهد کرد.

این نهاد گفته است که تمرکز این پروژه بر تقویت نظارت بر بیماری‌های واگیر، افزایش خدمات مراقبت از آسیب‌های جسمی و بهبود دست‌رسی به خدمات بهداشتی ابتدایی در مناطق محروم و آسیب‌دیده از بلایای طبیعی خواهد بود.

سازمان بهداشت جهانی افزوده که این کمک مالی از سوی جاپان به این نهاد امکان می‌دهد تا تیم‌های نظارت و پاسخ‌گویی را در شش منطقه‌ی افغانستان آماده سازد، به کارکنان بهداشتی در بخش مراقبت از آسیب‌های جسمی آموزش دهد و از انتقال داروهای ضروری در مراکز بهداشتی ابتدایی اطمینان حاصل کند.

در بخشی از این اعلامیه آمده است که این پروژه با تمرکز بر این منطقه‌ها به دنبال کاهش فشار بر سیستم بهداشتی افغانستان و حفظ سلامت جمعیت‌های آسیب‌پذیر است.

ادوین سمیرا سالوادور، رییس دفتر سازمان بهداشت جهانی در افغانستان گفته است که این کمک «به‌موقع و سخاوت‌مندانه»‌ی دولت جاپان برای رسیدگی به نیازهای فوری خدمات بهداشتی در افغانستان حیاتی است.

کورومیا تاکایوشی، سفیر جاپان در افغانستان نیز در بخشی از این اعلامیه گفته است که این کمک از سوی دولت جاپان، با هدف حمایت از مردم افغانستان، به ویژه زنان و کودکان و پیشی‌گرفتن از چالش‌های بزرگ پیش‌روی آنان و تضمین دست‌رسی آسان به خدمات و مراقبت‌های بهداشتی ابتدایی صورت گرفته است.

او افزوده است که ما از طریق همکاری با سازمان بهداشت جهانی در تلاش هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که خدمات بهداشتی به افرادی که بیش‌تر به آن نیاز دارند، ارایه شود.

گفتنی‌ست که نظام بهداشتی افغانستان از دهه‌ها به این‌سو به ضعف مالی روبه‌رو بوده و نتوانسته روی پای خود ایستاده شود. در دو دهه‌ی گذشته، نیز نظام بهداشتی افغانستان به کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی بین‌المللی وابسته بود.

اکنون که در افغانستان نظام مشروع حاکم نیست، از سوی دیگر بسیاری از کمک‌های جهانی قطع شده و هم‌چنان بخش درمانی با کم‌بود پزشکان و متخصصان روبه‌رو است؛ وضعیت سیستم صحی شکننده‌تر شده است.

در بسیاری‌ از روستاهای افغانستان، مرکزهای بهداشتی وجود ندارد. به گفته‌ی بس‌بلو، وابسته به سازمان ملل، بسیاری از زنان در مسیر شفاخانه جان شان را از دست می‌دهند.

افغانستان، بالاترین نرخ مرگ‌ومیر مادران را دارد. پیش‌تر نمایندگی اتحادیه‌ی اروپا در افغانستان گفت که هر دو ساعت یک زنان به دلیل بیماری‌های قابل پیش‌گیری در این کشور می‌میرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا