مهاجران در میان موج اخراج‌های اجباری؛ پاکستان ۳۰ زن مهاجر را به افغانستان بازگرداند

آی‌نور سعیدپور

در روزهای اخیر، پولیس پاکستان روند اخراج اجباری مهاجران افغانستانی را تشدید کرده و در تازه‌ترین اقدام، با یورش به خانه‌های مهاجران در ایالت بلوچستان، آنان را بازداشت و به اجبار به افغانستان بازمی‌گرداند. به‌تازگی، پولیس این کشور ۳۰ زن را نیز به‌طور اجباری اخراج کرده است.

وزارت مهاجران و عودت‌کنندگان طالبان با نشر خبرنامه‌ای، اخراج اجباری مهاجران افغانستانی از ایالت بلوچستان پاکستان را محکوم کرد. این وزارت اعلام کرده که پولیس پاکستان اخیراً ۶۵ کودک و ۳۰ زن را از طریق گذرگاه اسپین‌بولدک به افغانستان بازگردانده است.

در این خبرنامه آمده که پولیس پاکستان شب گذشته به خانه‌های مهاجران در مناطق کویته و کچلاک بلوچستان یورش برده و خانه‌های آنان را بررسی کرده است.

وزارت مهاجران و عودت‌کنندگان طالبان از جامعه‌ی جهانی و سازمان‌های بین‌المللی خواسته است که وضعیت مهاجران افغانستانی را مورد توجه قرار داده و شرایط بازگشت «با عزت» آنان را فراهم کنند.

پاکستان از حدود یک‌ونیم سال پیش روند اخراج مهاجران افغانستانیِ فاقد مدارک اقامتی را آغاز کرده است. بر اساس آمار سازمان ملل، تاکنون بیش از ۸۰۰ هزار نفر از پاکستان به افغانستان بازگردانده شده‌اند که اکثریت آنان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

افغانستان در چند دهه‌ی اخیر یکی از بالاترین آمارهای مهاجرت غیرقانونی را داشته است و کشورهای همسایه، از جمله ایران و پاکستان، میزبان شمار زیادی از این مهاجران هستند.

پس از به قدرت رسیدن طالبان، شماری از روزنامه‌نگاران، فعالان حقوق زن، نیروهای نظامی پیشین، وکیلان، قاضی‌ها و زنان معترض، از ترس انتقام‌گیری طالبان، مجبور به فرار به پاکستان شدند.

برخی از زنان و دختران در گفت‌وگو با خبرگزاری بانوان افغانستان اظهار داشتند که از ترس بازگردانده شدن به افغانستانِ تحت کنترل طالبان، در پاکستان در وضعیت «خفا و ترس» زندگی می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا