پایان دهمین اجلاس «مجمع فکر آیندهی افغانستان»؛ تاکید بر حق آموزش دختران
آینور سعیدپور

دهمین نشست «مجمع فکر آیندهی افغانستان» به ریاست فاطمه گیلانی و با حضور ۴۰ شرکتکنندهی دیگر در دوحه پایان یافت. در این نشست دربارهی چالشهای موجود در افغانستان، از جمله حقوق بشر و آموزش دختران و زنان نیز، گفتوگو شده است.
سلطان برکات، رییس مرکز مطالعات منازعه و بشردوستانه در دوحه، امروز (شنبه، 27 دلو) با نشر خبرنامهای در شبکهی اجتماعی اکس نوشته است که این نشست از ۱۲ تا ۱۴ فبروری در دوحه، پایتخت قطر، برگزار شده است.
در خبرنامه آمده است که شرکتکنندگان، شامل چهرههای سیاسی و مدنی از داخل و خارج از افغانستان، در این نشست حضور داشته و دربارهی چالشهای پیشرو و کنونی این کشور گفتوگو کردهاند.
تلاش برای لغو ممنوعیت آموزش دختران و زنان توسط طالبان و بررسی وضعیت اقتصادی افغانستان با توجه به توقف کمکهای ایالات متحده، از جمله موضوعهای بوده که به گفتهی سلطان برکات، در این نشست مطرح شده است.
رییس مرکز مطالعات منازعه و بشردوستانه همچنین افزوده که «مجمع فکر آیندهی افغانستان» پیشنهادهای خود را به دیپلماتهای قطر ارایه کرده و این کشور موافقت کرده است تا آنها را بررسی کند.
این نشست پیشتر نیز از سوی این نهاد برگزار شده و دربارهی آموزش و بهداشت زنان و دختران بحث شده بود؛ اما این نشستها تاکنون تأثیر مشخصی بر وضعیت زنان و دختران در داخل افغانستان نداشته است.
زنان و دختران در بیش از سه سال گذشته از ابتداییترین حقوق خود محروم ماندهاند. طالبان، بهعنوان گروه حاکم، همواره تأکید کرده که حقوق زنان و دختران مطابق «شریعت اسلامی» تأمین است.
با آنکه امارت اسلامی تاکنون واکنشی به این نشست نشان نداده است؛ اما پیشتر در پاسخ به درخواستها برای لغو محدودیتهای زنان و دختران اعلام کرده بود که «حقوق زنان جزو مسائل داخلی افغانستان است».