یان ایگلند: ممنوعیت آموزش دختران افغانستانی انکار حقوق بشر است

آی‌نور سعیدپور

رییس شورای پناهندگان ناروی می‌گوید که دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان از آموزش محروم اند و این انکار غیرقابل تحمل حقوق بنیادی بشر است.

یان ایگلند، رییس شورای پناهندگان ناروی ناوقت روز (شنبه، ۲۹ جدی)، با نشر پیامی در صفحه‌ی اجتماعی اکس نوشت که جهان بحران افغانستان را نادیده گرفته است.

ایگلند، به تازگی به افغانستان سفر کرده و به هرات رفته است. او افزوده که دختران بالاتر از صنف ششم به‌جای آموزش مجبور هستند قالین‌بافی کنند. رییس شورای پناهندگان ناروی این وضعیت را “دل‌خراش” عنوان کرده است.

یکی از دختران قالین‌باف به آقای ایگلند گفته است: «من فقط تا صنف پنجم درس خواندم؛ اما هنوز آرزو دارم که داکتر شوم.»

رییس شورای پناهندگان ناروی هم‌چنان از عمل‌کرد کند سازمان‌های جهانی برای امدادرسانی و حمایت از زنان و دختران در افغانستان انتقاد کرده است. ایگلند افزوده که حامیان مالی به طرز “شگفت‌آوری” برای تأمین پروژه‌های توان‌مندسازی برای زنان افغانستانی کند عمل می‌کنند.

او در هنگام بازدید از یک کارگاه خیاطی در هرات گفته که پروانه، مسوول این کارگاه در سال ۲۰۲۱ از سوی شورای پناهندگان ناروی کمک مالی برای زنان کارآفرین دریافت کرده و اکنون ۲۰ خیاط زن را که تنها نان‌آور خانواده‌های شان هستند، به کار گرفته است.

یان ایگلند به بحران بشری حاکم بر افغانستان نیز اشاره کرده و گفته که ۲۲ میلیون نفر در این کشور نیازمند کمک‌های انسان‌دوستانه هستند.

در میانه‌ای این بحران‌ها، بازگشت اجباری صدها هزار افغانستانی از کشورهای همسایه -ایران و پاکستان- بحران جاری را تشدید کرده است. به گفته‌ی رییس شورای پناهندگان ناروی پاکستان ۸۰۰ هزار نفر را بازگردانده و ایران تصمیم دارد که ۲ میلیون نفر را به افغانستان بازگرداند.

در همین حال، براساس آمار سازمان جهانی مهاجرت، بیش‌ترین آمار بازگشت‌کنندگان زنان و کودکان هستند. یان ایگلند نیز گفته در هرات با زنانی ملاقات کرده که بدون همسران شان بازگشت داده شده و در فقر و ناامیدی به سر می‌برند.

گفتنی‌ست که افغانستان تحت سلطه‌ی طالبان یکی از بدترین بحران‌های بشری را تجربه می‌کنند؛ طوری‌که نیمی از جمعیت آن برای ادامه‌ی زندگی به کمک‌های جهانی وابسته هستند. در سوی دیگر طالبان ادعا دارند که پالیسی و سیاست اقتصاد محور دارند.

این گروه آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را منع کرده و سیاست‌های گسترده و سخت‌گیرانه را بر آنان اجرا کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا