سفارت آمریکا: محدودیت‌های طالبان بی‌حرمتی به انسانیت زنان است

حدیث حبیب‌یار

سفارت آمریکا در کابل از نقض حقوق بشر، به‌ویژه حقوق زنان و دختران در افغانستان انتقاد کرده و گفته است که محروم ساختن زنان از دست‌رسی به آموزش، خدمات پزشکی و آزادی، «توهین و بی‌حرمتی» به کرامت و انسانیت آنان است.

سفارت آمریکا، با نشر مطلبی در صفحه‌ی اجتماعی اکس نگاشته که زنان و دختران در افغانستان به‌طور «روزانه»، با چالش‌های جدی در مسیر مبارزه برای دست‌رسی به حقوق اساسی خود مواجه هستند.

در بخشی از این مطلب آمده است: «انکار حقوق بشر افراد به معنی زیر سوال بردن انسانیت آنان است».

گروه طالبان در بیش از سه سال گذشته محدودیت‌های روزافزونی را بر حقوق زنان و دختران اعمال کرده‌اند. آنان دختران و زنان را از آموزش، کار، گشت‌و‌گذار و حضور در اجتماع منع کرده‌اند.

این در حالی است که کارشناسان سازمان ملل متحد بارها اقدام‌های طالبان در برابر زنان افغانستانی را مصداق «آپارتاید جنسیتی» دانسته و خواستار پاسخ‌گو کردن طالبان در این زمینه شده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا