سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل: وضعیت حقوق بشر در افغانستان نگرانکننده است

نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در ملل متحد میگوید که وضعیت حقوق بشر در افغانستان با چالشهای پیچیده، چند بعدی و نگرانکننده روبرو است.
اقای فایق که در کمیته امور بشر مجمع عمومی ملل متحد سخن میگفت، وضعیت کنونی زنان و دختران در افغانستان را نگران کننده خوانده و گفته است طالبان آپارتاید جنسیتی و محدودیتها بر زنان را افزایش دادهاند.
وی افزوده که: “نگرانی جدی ما در مورد حقوق و آزادیهای بنیادی زنان و دختران افغانستان است. رژیم طالبان تبعیض سیستماتیک و محدودیتها بر مبنای جنسیت را بالای زنان وضع کرده که مانع دسترسی به حق تحصیل، کار و زندگی اجتماعی گردیده است.”
این در حالیست که طالبان در دو سال گذشته بیشتر از پنجاه دستور و فرمان محدود کننده را بر زنان صادر کرده و آنها را از دسترسی به حقوق اولیه شان محروم کردهاند.



