آمد آمد انتخابات و شروع تقلب‌ها

برخی از زنان نامزد در انتخابات مجلس نمایندگان، از تقلب‌ها و خریداری کپی شناس‌نامه از سوی نامزدان مرد ابراز نگرانی می‌کنند.

برخی از این زنان به این باور اند که ادامه‌ی این تقلب‌ها شفافیت انتخابات را زیر سوال می‌برد.

سوسن بهبودزاده یک تن از نامزدان انتخابات مجلس نمایندگان، از تقلب‌ از سوی نامزدان مرد نگران است.

او می‌گوید؛ یک تعداد نامزدان هستند که هدف آن‌ها فقط رسیدن به قدرت و مقام است، در بدل هر شناس‌نامه مقداری پول می‌پردازند و از فقر و نا آگاهی برخی از مردم استفاده می‌کنند.

خانم بهبودزاده، این کار را از شنیع‌ترین اعمالی می‌داند، که یک نامزد و یا یک شهروند می‌تواند آن را انجام دهد.

وی خرید و فروش شناس‌نامه را بدتر از تن فروشی می‌داند.

شماری از نمایندگان مردم در شورای ولایتی، تقلب در انتخابات را محروم کردن مردم از حق رای شان می‌دانند.

سکینه حسینی عضو شورای ولایتی می‌گوید: «به عنوان یک زنی که سه دوره کاندید بودم از تقلب‌هایی که ممکن است در انتخابات پیش‌رو نیز وجود داشته باشد، نگرانم ».

او می‌گوید: آن تعهداتی که کمیسیون انتخابات، در مقابل تخطی‌ها و مبارزه با فساد تعین می‌کند، زور شان به مظلوم می‌رسد که همانا زنان اند.

خانم حسینی باور دارد؛ که اگر در دوره‌های قبلی با این تخطی‌ها برخورد می‌شد، امروز جلو این تقلب‌ها گرفته می‌شد.

وی می‌افزاید؛ کسانی که رای مردم را می‌خرند، مردم نمی‌توانند از آن‌ها توقع خدمت داشته باشند.

خانم حسینی می‌گوید؛ فعالان حقوق زن و زنان نامزد در انتخابات، باید جلو این اقدام‌ها را بگیرند.

در همین حال برخی از نامزدان احتمالی انتخابات پیش‌رو، این ادعاها را رد کرده و شایعه می‌دانند.

عبدالظاهر فیض زاده، نامزد احتمالی انتخابات پیش‌رو می‌گوید؛ هنوز روند ثبت نام نامزدان در انتخابات شروع نشده و زود است که چنین ادعای صورت گیرد.

او می افزاید: «زنانی که از این ناحیه ابراز نگرانی کرده اند نباید نگران باشند، چون سهم زنان در پارلمان مشخص است و به همین دلیل زنان و مردان با هم رقابت نمی‌کنند ».

اما نثاراحمد فیضی غوریانی، نامزد احتمالی انتخابات مجلس نمایندگان، وجود این تقلب‌ها از سوی نامزدان را تصدیق می‌کند.

آقای غوریانی می‌گوید؛ تنها نامزدان مرد نیستند که کپی شناس‌نامه می‌خرند، بلکه زنان نامزد نیز به خریداری کپی شناس‌نامه می‌پردازند.

او می‌گوید: «من خبردارم که برخی از زنانی که رای ندارند کپی شناسنامه می‌خرند، به ویژه آن‌هایی که نمایندگی خوبی از ولایت خود نکرده اند، حالا به خریداری شناس‌نامه روی آورده اند ».

وجود تقلب در دوره‌های قبلی انتخابات در افغانستان بر کسی پوشیده نیست، اما دیده شود که در این دور از انتخابات، کمیسیون مستقل انتخابات موفق خواهد شد، تا انتخابات عاری از تقلب را برگزار کند یا خیر.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا