شکایت زنان از آزار و اذیت در جادۀ لیلامی

جاده‌ی لیلامی هرات مکانی شلوغ و دارای دکان‌ها و مارکت‌های زیادی است، روزانه هزاران زن برای خرید وسایل مورد نیاز، به ویژه پوشاک، به این مکان می‌روند. این زنان همانطور که آزار و اذیت‌ها را در کوچه پس کوچه، جاده و سرک تحمل می‌کنند در جادۀ لیلامی نیز  آزار و اذیت‌های لفظی و جنسی را خاموشانه تحمل می‌کنند.

ملیحه یکی از دختران است که برای آمادگی عروسی خود باید بارها به این مکان برود.

او می‌گوید: «همیشه دکان‌داران با گفتن کلماتی مثل عروس خاله، دختر عمه بیایین به دکان ما، باعث آزار و اذیت من می‌شوند ».

به گفته‌ی ملیحه، او مجبور است هیچ‌وقت تنها به جاده لیلامی نرود و همیشه با خود یک مرد را همراه داشته باشد.

این تنها ملیحه نیست که از آزار و اذیت در این مکان شکایت دارد.

مریم(نام مستعار) نیز بیان می‌کند: «چندین بار که به جاده آمدم مردان با زدن شانه‌ی خود به بدنم، برایم ایجاد مزاحمت کردند ».

او از این مسئله ناراحت است و می‌گوید؛ زنان و دختران برای خریدن لباس مجبور اند، به بازار بروند.

سمیرا دختر دیگریست که به دلیل ضعف اقتصادی، مجبور به خرید لباس و لوازم لیلامی (دست دوم) است.

او می‌گوید؛ هر زمانی که به جاده‌ی لیلامی برای خرید می‌رود با برخورد نامناسب برخی از مردان روبرو می‌شود، اما نمی‌تواند اعتراضی کند.

در همین حال برخی از دوکان‌داران جاده‌ی لیلامی وجود افراد مزاحم در این بازار را تایید می‌کنند.

سلطان احمد که دکان خیاطی دارد، می‌گوید؛ خودش بارها شاهد مزاحمت برخی از مردان برای زنان بوده است.

محمد رحیمی یکی دیگر از دکان‌داران در جاده لیلامی علت ناامن شدن جاده‌ی لیلامی را برای زنان ازدحام و عبور و مرور بیش از حد بساط داران در بین جاده می‌داند.

او می‌گوید؛ وجود این برخوردها از سوی برخی از مردان، مردم را نسبت به جاده‌ی لیلامی بدبین کرده است.

وی می‌افزاید: «چون خودم در جاده دکان دارم و در مورد انواع مزاحمت‌ها مطلع ام مجبورم فامیلم را اجازه ندهم که تنها برای خرید بیایند ».

مسوولان در فرماندهی پولیس هرات اما می‌گویند، شکایات رسمی از وجود آزار و اذیت در جاده لیلامی بسیار کم است.

عبدالاحد ولی‌زاده سخنگوی فرماندهی پولیس هرات می‌گوید؛ در جاده لیلامی پسته امنیتی وجود دارد و خیلی کم اتفاق افتاده است که بصورت رسمی شکایت شده باشد.

او اضافه کرد؛ پولیس هرات در خدمت مردم بوده و افراد مزاحم برخورد قانونی می‌کند.

شماری از آگاهان امور اجتماعی در مورد پیامدهای ناگوار آزار و اذیت زنان می‌گویند این مشکل سبب گوشه نشینی و محدودیت‌های برای زنان می‌شود.

علی آزاد جامعه شناس، می‌گوید چنین عملکردهای برای بانوان محدودیت های ایجاد نموده و باعث می‌شود در دراز مدت از مشارکت های اجتماعی باز داشته شوند.

این در حالیست که آزار و اذیت زنان در جاده لیلامی هرات به امری معمول تبدیل شده، به گونه‌یی که جامعه نیز در برابر این اعمال از خود واکنشی نشان نمی‌دهد.

بی‌تفاوتی مردم در برابر آزار و اذیت‌های خیابانی زنان و دختران باعث شده تا این موارد بیشتر شود.

گزارشگر: شکریه مشعل

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا