تغییرات آب‌وهوایی در افغانستان؛ کودکان به‌ویژه دختران آسیب‌پذیرتر هستند

حدیث حبیب‌یار

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد یا یونیسف در افغانستان اعلام کرده است که بیش از ۸.۸ میلیون کودک، از جمله دختران، در کشور با خطرات ناشی از تغییرات آب‌وهوایی روبه‌رو هستند.

یونیسف در گزارشی گفته است که از میان حدود ۲۱ میلیون کودک در افغانستان، ۸.۸ میلیون نفر، معادل ۴۱ درصد کودکان، به‌طور هم‌زمان در معرض دست‌کم سه خطر آب‌وهوایی قرار دارند.

براساس این گزارش، سیلاب‌ها، خشک‌سالی، موج‌های گرما، گرمای شدید و طوفان‌های شن و گرد‌و‌غبار از مهم‌ترین تهدیدهایی‌اند که زندگی و سلامت کودکان افغانستانی را تحت تأثیر قرار داده‌اند.

یونیسف افزوده است که افغانستان در میان کشورهای جنوب آسیا از نظر آسیب‌پذیری کودکان در برابر تغییرات آب‌وهوایی در بالاترین رتبه قرار دارد.

به گفته‌ی این نهاد، بیش از ۷۵ درصد کودکان افغانستانی در معرض خشک‌سالی قرار دارند، بیش از نیمی از آنان با موج‌های گرمای طولانی مواجه‌اند و بیش از ۱.۷ میلیون کودک نیز از سیلاب‌های رودخانه‌ای آسیب می‌بینند.

این سازمان هم‌چنان هشدار داده است که سوءتغذیه‌ی حاد در افغانستان پیامدهای بحران آب‌وهوا را تشدید کرده و میلیون‌ها کودک زیر پنج سال در سال جاری به درمان سوءتغذیه نیاز خواهند داشت.

یونیسف تأکید کرده است که کودکان افغانستانی از آسیب‌پذیرترین گروه‌ها در برابر تغییرات آب‌وهوایی هستند و برای کاهش پیامدهای این بحران به حمایت‌های فوری و پای‌دار نیاز دارند.

افغانستان در سال‌های اخیر شاهد افزایش بی‌سابقه رویدادهای اقلیمی بوده که منجر به نابودی منابع آب، کاهش محصولات کشاورزی، و بی‌جا شدن هزاران خانواده شده است؛ وضعیتی که تأثیر آن بر زنان و دختران، به دلیل نقش‌های سنتی و محدودیت‌های اجتماعی، چند برابر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا