شنبه‌های ارغوانی بازداشت گسترده‌ی زنان در هرات را محکوم کرد

آی‌نور سعیدپور

جنبش شنبه‌های ارغوانی، با انتشار اعلامیه‌ای، بازداشت گسترده‌ی زنان در هرات از سوی طالبان را محکوم کرده و خواستار آزادی فوری، بدون قیدوشرط و مصون تمامی زنان بازداشت‌شده شده است.

شماری از اعضای این جنبش امروز (یک‌شنبه، ۱۷ جوزا) با برگزاری گردهمایی اعتراضی، تاکید کرده که بازداشت زنان در هرات بخشی از یک «سیاست سازمان‌یافته، تبعیض‌آمیز و سرکوب‌گرانه»ی طالبان علیه زنان است و نقض آشکار حقوق بنیادین بشر به شمار می‌رود.

در بخشی از این اعلامیه آمده که این اقدام‌های طالبان نشان‌دهنده‌ی هراس و ناتوانی این گروه در برابر حضور و مقاومت زنان و دختران است.

جنبش شنبه‌های ارغوانی، هم‌چنان بازداشت زنان را ادامه‌ی سیاست «باج‌گیری سیاسی» طالبان از جامعه‌ی جهانی توصیف کرده و گفته که این گروه از حقوق و آزادی‌های زنان به‌عنوان ابزاری برای امتیازگیری و کاهش فشارهای بین‌المللی استفاده می‌کند.

در اعلامیه تأکید شده که بازداشت زنان به بهانه‌ی «بی‌حجابی» هیچ‌گونه توجیه قانونی، اخلاقی و اسلامی ندارد و نقض کرامت انسانی، آزادی‌های اساسی و حق انتخاب پوشش زنان محسوب می‌شود. این جنبش هم‌چنان پوشش مورد نظر طالبان را بخشی از فرهنگ و هویت مردم افغانستان ندانسته است.

جنبش شنبه‌های ارغوانی، با ابراز نگرانی از هم‌زمانی بازداشت‌های گسترده زنان در هرات و افزایش قتل‌های مرموز زنان در افغانستان، خواستار توجه و اقدام جدی جامعه‌ی جهانی، نهادهای مدافع حقوق بشر، دولت‌ها و یوناما در برابر این وضعیت شده است.

این جنبش، هم‌چنان نسبت به ادامه بازداشت‌های خودسرانه، گزارش‌های مربوط به آزار و خشونت جنسی در زندان‌های طالبان و سکوت شماری از علمای دینی افغانستان در برابر این رویدادها ابراز نگرانی کرده و خواهان افزایش فشار بر نهادهای دخیل در سرکوب زنان شده است.

طالبان در جریان دو روز گذشته، ده‌ها دختر و زن را به دلیل پوشش‌شان در بخش‌هایی از هرات بازداشت و زندانی کرده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا