بریتانیا: حقوق اساسی زنان در افغانستان باید تامین شود

ریچارد لیندسی، نماینده‌ی ویژه‌ی بریتانیا در امور افغانستان، بار دیگر بر حمایت کشورش از زنان و دختران افغانستانی تأکید کرده و خواستار تأمین حقوق اساسی آنان شده است.

آقای لیندسی، در صفحه‌ی اجتماعی اکس‌‌اش گفته که بریتانیا هم‌چنان در کنار زنان و دختران در افغانستان ایستاده است و از تلاش‌ها برای ایجاد یک کشور صلح‌آمیز و فراگیر برای آنان حمایت می‌کند. 

او گفت: «ما همچنان متعهد به افغانستانی هستیم که در آن زنان بتوانند به‌طور کامل در جامعه حضور داشته باشند».

نماینده‌ی بریتانیا در امور افغانستان، با اشاره به سخن‌های جکی اسمیت، معاون امور زنان و برابری در حکومت بریتانیا، تأکید کرده که لندن نیز از افزایش محدودیت‌ها و سرکوب زنان توسط طالبان عمیقاً نگران است.

گفتنی‌ست که بانو اسمیت روز دوشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره‌ی وضعیت افغانستان سخن‌رانی کرد. او در این نشست ضمن ابراز نگرانی جدی از وضعیت زنان افغانستانی گفت که اصول‌نامه‌ی جزایی دادگاه‌های طالبان عملاً «خشونت خانگی در برابر زنان را مشروعیت داده است».

هم‌چنان در این نشست، مقام‌های بریتانیایی تأکید کردند که حمایت از حقوق زنان و دختران، یکی از محورهای اصلی سیاست این کشور در برابر افغانستان باقی خواهد ماند.

این در حالی‌ست که حکومت طالبان پس از تصرف دوباره‌ی افغانستان، روز‌به‌روز محدودیت‌ها بر زنان و دختران را افزایش داده‌ است.

طالبان آموزش دختران بالاتر از صنف ششم، تحصیل دختران و زنان در دانش‌گاه‌ها و موسسه‌های تحصیلات عالی و کار آنان در اداره‌های دولتی را به جز از سکتورهای معدود و شمار دیگر از کسب‌و‌کارها را نیز ممنوع کردند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا