پیامد قطع کمک‌های امریکا به افغانستان؛ تشدید بحران انسانی و سوتعذیه‌ی زنان

آی‌نور سعیدپور

کمیته‌ی بین‌المللی نجات، از پیامدهای منفی قطع کمک‌های امریکا بر مردم افغانستان به ویژه زنان و کودکان هشدار داده است. قطع این کمک‌ها، سبب شده که بیش از یک میلیون مادر باردار یا شیرده مبتلا به سوتغذیه از دریافت کمک‌های نجات‌بخش محروم شوند.

این سازمان با نشر گزارشی، وضعیت بشری در افغانستان را وخیم عنوان کرده و افزوده که این وضعیت پس از قطع کمک‌های امریکا به مراتب بدتر شده است.

در گزارش آمده که دهه‌ها درگیری، بحران اقتصادی طولانی، و بلایای زیست‌محیطی میلیون‌ها نفر را به فقر سوق داده و از هر سه افغانستانی، یک نفر دچار ناامنی غذایی است.

به گفته‌ی کمیته‌ی بین‌المللی نجات، وضعیت به ویژه برای گروه های آسیب پذیر، از جمله بیش از 3 میلیون کودک و 1.2 میلیون مادر باردار یا شیرده که از سوءتغذیه‌ی حاد رنج می‌برند، وخیم است.

در بخش از این گزارش، با اشاره به محدودیت‌های طالبان بر کار زنان و دختران آمده که بسیاری از خانواده‌هایی که تحت سرپرستی زنان است، با خطر گرسنگی و سوتغذیه روبه‌رو شده است.

کمیته‌ی بین‌المللی نجات گفته که کاهش کمک‌های امریکا دست‌کم ۳۰۰ هزار کودک افغانستانی را از آموزش محروم کرده است.

کاهش این کمک‌ها هم‌چنان، دست‌رسی ۷۰۰ هزار افغانستانی دیگر را به مراقبت‌های بهداشتی، واکسین، درمان سوءتغذیه، آب سالم و خدمات حفاظتی قطع کرده است.

امریکا در طول دهه‌ها، بزرگ‌ترین تامین‌کننده‌ی بودجه‌ی سازمان‌های امدادی به مردم افغانستان بوده و اکنون قطع این کمک‌ها، سبب نگرانی‌ها درباره افزایش بحران بشری شده است.

کمک‌های امریکا در وضعیتی به افغانستان قطع می‌شود که بیش از 22 میلیون نفر در افغانستان برای ادامه‌ی زندگی شان به کمک‌های انسان‌دوستانه نیازمند اند. در سوی دیگر، بازگشت صدها خانواده از ایران و پاکستان سبب بدترشدن وضعیت شده است. سازمان‌های امدادرسان نیز بارها از کم‌بودجه در این کشور ابراز نگرانی کرده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا