گشایش نمایشگاه” لبخند خواهر من” در هرات

گزارشگر: مرضیه حسینی

نمایشگاه بین المللی عکس تحت نام “لبخند خواهر من” در دانشگاه هرات گشایش یافت.

این نمایشگاه از سوی کمیته ” خواهر خوانده‌گی” همزمان در شهر هرات و شهر کانسل بلافس ایالت اوماهای  ایالات متحده آمریکا برای سه روز به مناسبت هشتم مارچ  روز همبستگی زنان گشایش یافت.

مسوولان برگزاری این نمایشگاه می‌گویند از مجموع 60 قطعه عکس، سی عکس مربوط عکاسان زن هرات  و سی قطعه دیگر مربوط عکاسان آمریکایی می‌شود.

سمیه رامش، عضو شواری ولایتی و رییس کمیته خواهر خوانده‌گی در هرات، می‌گوید:” بیشتر هدف از راه اندازی این نمایشگاه نزدیکی فرهنگی دو شهر هرات و کانسل بلافس آمریکا است.”

او در ادامه گفت:” زمانی که دو شهر با هم خواهر خوانده می‌شوند، روابط فرهنگی و اجتماعی در بین شان بیشتر شده و سبب می‌شود که نزدیکی بیشتری میان مردمان دو کشور ایجاد شود که این روابط به نفع مردمان هر دو شهر است.”

بنا به گفته‌های وی شهر هرات از شش ماه به این طرف با شهر “کانسل بلافس” آمریکا خواهر خوانده شده که برای بار اول روابط فرهنگی بین دو مکتب هرات( نسوان هاتفی) و مکتب “آبراهام لینکلن” ایجاد شد.

مسوولان اطلاعات و فرهنگ هرات با تایید حرف‌های خانم رامش می‌گویند روابط فرهنگی باعث بهبود روابط اقتصادی و سیاسی دو کشور می‌شود.

آریا روفیان رییس اطلاعات و فرهنگ این ولایت، می‌گوید:”برگزاری این نمایشگاه در کنار ایجاد روابط فرهنگی باعث روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور شده و همین هم سبب می‌شود روابط بین دو شهر و دو کشور بهبود بخشد.”

او در ادامه گفت:” آشنایی مردم آمریکا با وضعیت زندگی مردم افغانستان به ویژه زنان هرات و آشنایی ما با نوع زندگی آنان پیامدهای خوبی دارد که باعث نزدکی دیدگاه‌های مردم دو کشور می‌شود.”

اما از سویی دیگر برخی از استادان دانشگاه بر این باوراند که عدم تقارن فرهنگی بین دو کشور و نزدیکی فرهنگی بین دو کشور باعث شده که آمریکا به عنوان فاز اول صادر کننده فرهنگ امروزی در جهان برخی از ارزش‌های شان را به افغانستان صادر کند.

عبدالوهاب صدیقی استاد دانشگاه هرات، می‌گوید:” بیشتر از این که فرهنگ واقعی افغانستان به نمایش گذاشته شود فرهنگ آمریکا به نمایش گذاشته شده که خود نشان دهنده برتریت فرهنگ کشور آمریکا نسبت به افغانستان است.”

او در ادامه گفت:” برتری فرهنگی آمریکا، نشان دهندۀ این است که ما در موضع تدافعی ضعیفی قرار داریم و آمریکا در موضع تهاجمعی قوی‌تری قرار دارد که می‌تواند به اصطلاح بار فرهنگی آن‌ها را در جامعه ما بیشتر نشان دهد.”

اما برخی از عکاسان زن می‌گویند که با نمایش گذاشتن عکس‌های شان هنجار شکنی کرده و به نوعی به مشکلات زنان خبرنگار به ویژه عکاسان زن نقطه پایان گذاشته اند.

نقیبه بارکزی، خبرنگار و عکاس می‌گوید:” بیشتر عکس‌هایی که از عکاسان زن هرات به نمایش گذاشته شده نشان دهنده این است که زنان هم توانایی و هنر عکاسی را دارند.”

او می‌گوید:” امروز شاهد این هستیم که بسیاری از ذهنیت‌ها یکی هستند و یک حس مشترکی در بین عکاسان هرات و آمریکا وجود دارد.”

بنا به گفته‌های وی عکس‌هایی که از عکاسان هرات به نمایش گذاشته شده به نحوی پیام رسان این است که زنان هنجار شکنی کرده و به دادخواهی‌های شان ادامه می‌دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا