تاکید اتحادیهی ورزش و حقوق بر بازگشت تیم فوتبال زنان افغانستانی در رقابتهای بینالمللی
حدیث حبیبیار

اتحادیهی ورزش و حقوق در گزارشی تأکید کرده است که فدراسیون بینالمللی فوتبال (فیفا)، باید برای پایان دادن به تبعیض جاری در برابر فوتبالیستهای زن افغانستانی که در تبعید بهسر میبرند و آسانسازی بازگشت آنان به رقابتهای بینالمللی اقدام کند.
این اتحادیه در گزارشی که روز سهشنبه، ۵ حمل نشر کرده، با ابراز نگرانی نگاشته که قرار است تا دو روز دیگر دومین قرعهکشی مرحلهی مقدماتی جام ملتهای زنان آسیا برای سال ۲۰۲۶ بدون اشتراک تیم ملی فوتبال زنان افغانستانی صورت گیرد.
در بخشی از این گزارش تاکید شده است که این رقابتها راهی برای صعود به جام جهانی زنان ۲۰۲۷ است و نباید برای دومینبار، تیم فوتبال زنان افغانستانی از آن حذف شود.
اتحادیهی ورزش و حقوق گفته است: «تیم ملی زنان افغانستانی از زمان تأسیس خود تابآوری فوقالعادهای از خود نشان داده است. حتی در زمانی که مواجه با آزار و اذیت، تهدید به مرگ و مجبور به ترک خانههایشان و ساختن زندگی جدید در شهرهای مختلف جهان بودند».
در بند دیگر این گزارش همچنان بیان شده که فیفا باید حمایت مالی برای تیم زنان افغانستانی فراهم کند تا آنان نیز مانند فوتبالیستهای سایر کشورها بتوانند در رقابتهای بینالمللی آموزش ببینند و شرکت کنند.
گفتنیست که براساس قوانین کنونی فیفا، تیم ملی فوتبال زنان افغانستانی برای حضور در رقابتهای بینالمللی باید از سوی فدراسیون فوتبال افغانستان که تحت کنترل طالبان است، تأیید شود.
پس از حاکمیت طالبان و اعمال محدودیتها بر زنان و دختران، شماری از ورزشکاران زن، افغانستان را ترک کرده و به کشورهای مختلف از جمله کشورهای همسایه چون ایران و پاکستان پناهنده شدهاند. شماری از این ورزشکاران هنوز هم در افغانستان و در معرض تهدیدهای روزافزون زندگی میکنند.
این در حالیست که اعضای تیم ملی فوتبال زنان افغانستانی که اکنون بیرون از این کشور فعالیت میکنند، چندی پیش کارزاری را به هدف ترغیب فیفا برای رسمیت دادن به تیم انان راهاندازی کردند تا در مسابقات بینالمللی از افغانستان نمایندگی کنند.
به گفتهی آنان تاکنون ۱۵۲ عضو پارلمانهای انگلستان، استرالیا، پرتگال و ایتالیا با آنان یکجا شده و ضمن حمایت از صدایشان، درخواست حضور زنان فوتبالیست افغانستانی در مسابقات بینالمللی را کردند.