بار دیگر زنگ سال نو آموزشی طالبان بدون بازگشایی مکتب‌های دخترانه نواخته شد

حدیث حبیب‌یار

وزارت معارف گروه طالبان، سال نو آموزشی را با برگزاری مراسمی در کابل آغاز کرده و یک‌بار دیگر مقام‌های این گروه در این مراسم در مورد بازگشایی مکتب‌های دخترانه سکوت اختیار کرده‌اند.

وزارت معارف این گروه روز پنج‌شنبه، ۳۰ حوت، برای چهارمین سال پیاپی زنگ سال نو آموزشی را بدون حضور دختران در مکتب‌ها نواخت.

حبیب‌الله آغا، وزیر معارف طالبان در سخن‌رانی‌اش در این مراسم، بار دیگر بر اجرای نظام آموزشی مورد نظر این گروه تأکید کرده است. او افزوده است: «هرگونه محتوای درسی که با دین و سنت‌های افغانی در تضاد باشد، از نصاب تعلیمی حذف خواهد شد».

وی هم‌چنان بیان کرده که نادیده گرفتن علوم عصری از سوی طالبان «تبلیغاتی زهرآگین و دروغین از سوی دشمنان افغانستان» است. او گفت: «جامعه‌ی افغانی برای رقابت با کشورهای جهان در کنار علوم دینی به علوم عصری نیز نیاز جدی دارد».

اما این مقام طالبان در سخن‌رانی‌اش درباره‌ی بازگشایی مکتب‌های دخترانه چیزی نگفته‌است.

گفتنی‌ست که این چهارمین زنگ مکتب است که تحت حاکمیت طالبان، بدون حضور دختران بالاتر از صنف ششم در مکتب نواخته می‌شود و اکنون هزار و ۲۷۷ روز می‌شود که دختران از رفتن به مکتب محروم هستند.

طالبان پس از تسلط بر کابل جز ادارات معدود دولتی، به شمول سکتور صحت و معارف، زنان را از رفتن به کار منع کرده و نیز دروازه‌های مکتب‌های متوسطه و لیسه را به روی دختران بستند.

سال گذشته وزارت معارف این گروه گفت که هرگاه مطابق شریعت، رسم‌و‌رواج و فرهنگ مردم افغانستان لباس مکتب طرح شود، آن‌گاه بر اساس حکم رهبری این گروه مکتب‌های دخترانه باز خواهد شد.

این در حالی‌ست که اجازه‌ی ورود دختران و زنان به مکتب‌ها و پوهنتون‌ها همواره یکی از خواست‌های اصلی جامعه‌ی جهانی از گروه طالبان بوده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا