‏شماری از فعالان مدنی افغانستانی در ایران: برای حمایت از زنان افغانستانی بسیج شوید

حدیث حبیب‌یار

شماری از فعالان مدنی افغانستانی مقیم تهران در کشور ایران در یک ویدیویی اعتراضی که به‌ رسانه‌ها فرستادند؛ با اشاره به وضعیت زنان در افغانستان پس از حاکمیت طالبان می‌گویند که این گروه نه‌تنها حقوق زنان،‌ بلکه کرامت انسانی و حقوق بشر را نقض کرده است.

این فعالان می‌افزایند که از زمان تسلط طالبان بر افغانستان، دروازه‌های مکاتب و دانشگاه‌ها بروی دختران و زنان مسدود شده و زنان و دختران افغانستانی از حق کار و حق آموزش محروم هستند. که برعلاوه نقض حقوق بشر، حقوق اساسی و حضور در فضاهای عمومی نیز از آن‌ها سلب گردیده و اکنون جهان شاهد بیکاری و خانه‌نشین شدن زنان و دختران است.

هم‌چنان آنان می‌گویند “در دو سال و چند ماه گذشته ما شاهد تجاوز‌های گروهی جنسی، خشونت، شکنجه و قتل بی‌رحمانه بالای زنان در افغانستان بودیم؛ که این اقدامات بی‌رحمانه نه تنها حقوق بشر بلکه کرامت انسانی را نیز نقض کرده است.”

این فعالان مدنی با شعار ” نه به افراط‌گرایی زنده باد انسانیت” از همه نهادهای مدنی و حقوق بشری می‌خواهند تا برای حمایت از زنان و مبارزه با آپارتاید جنسیتی در افغانستان‌ بسیج شوند.

همزمان با این “اعضای جنبش شنبه‌های ارغوانی” که در مکان‌های بسته دست به اعتراض می‌زنند با شعار “حق، عدالت و آزدای” در یک نوار تصویری به رسانه ها می‌گویند که اعضای این جنبش بر این باور هستند که هرگونه تعامل و باج دادن به طالبان، جنایت علیه 35 ملیون مردم افغانستانی بخصوص زنان است.

این جنبش می‌افزاید که هدف‌شان برجسته‌‌کردن تاثیر منفی اقدامات طالبان بر حقوق و آزادی‌های شهروندان افغانستان به ویژه زنان و حمایت از جامعه‌ی امن‌تر و فراگیر است.

این در حالی‌ست که چندی پیش اعضای «نهادهای جامعه مدنی و حقوق بشری» در ایران در اعتراض به «مدرسه‌سازی مکتب‌های دختران» گفتند که طالبان از نام دین برای تاسیس مدرسه‌ها استفاده می‌کنند و در این مدرسه‌ها به تربیت تروریست‌، وحشت و دهشت و تجاوز جنسی بالای زنان و کودکان می‌‌پردازند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا