بانک جهانی: منع کار و تحصیل زنان چشم انداز رشد اقتصادی افغانستان را کاهش داده است

بانک جهانی در گزارش تازهای اعلام کرده است که نرخ ۲۵ درصدی تورم در دو سال گذشته در افغانستان، نبود اطمینان به آینده، و همچنین سیاستهای محدودکننده طالبان در مورد تحصیل و کار زنان، چشمانداز رشد اقتصادی در آن کشور را کاهش داده است.
بر اساس گزارش بانک جهانی، خدمات و بخشهای تولیدی که پیش از این ۴۵ درصد تولید ناخالص داخلی افغانستان را تشکیل میداد، در سال ۲۰۲۱ به ۳۰ درصد و در سال ۲۰۲۲ به ۶.۵ درصد سقوط کرده است.
گزارش نشان میدهد که چگونه رکود اقتصادی افغانستان بر همه بخشها اثر گذاشته است و بخش صنعت افغانستان، بهدلیل تعطیلی بیشتر کسبوکار زنان، ۵.۷ درصد کاهش داشته است.
این درحالیست که پس از روی کار آمدن طالبان، این گروه در فرمانهای جداگانه، کار در موسسات، آرایشگاه، کلپهای ورزشی و سایر کسب و کارهای کوچک را برای زنان منع کردند.
تحصیل و آموزش دختران بالاتر از صنف ششم نیز به دستور این گروه از دو سال به این سو معطل شده است.



