فایقه علیزاده: توانایی خود را ثابت می‌سازم

فایقه علیزاده، دومین مستوفی زن پس مستوفی ولایت کابل در افغانستان است. بانو علیزاده چندی پیش به حکم رئیس جمهوری افغانستان، به عنوان مستوفی در ولایت هرات مقرر شد . برای آشنایی بیشتر با فعالیت‌ها و کارکرد‌هایش خبرگزاری بانوان افغانستان با وی گفت‌وگویی را ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: نخست در مورد تحصیلات تان به مخاطبان خبرگزاری معلومات دهید؟

پاسخ: ماستری در رشته‌ی مدیریت دولتی دارم و همچنان تیم لیدر برنامه‌های آموزشی حقوق شهروندی مدیریت رهبری هستم.

پرسش: چه فعالیت‌های در چه بخش‌های تاکنون داشته‌اید؟

پاسخ: از زمان حکومت طالبان تاکنون در بخش‌های مختلفی چون ایجاد صنف‌ها و دوره‌های آموزشی از قبیل، سوادآموزی، آموزش قرآنکریم، در بخش صحت، رهبریت فعالیت‌ داشتم و بیشتر این برنامه به منظور کمک رسانی برای زنان بوده است.

پرسش: شما نخسین مستوفی زن در ولایت هرات هستید چطور خواستید وارد کار در دولت شوید آیا سابقۀ کار در کدام ادارۀ دولت را دارید؟

پاسخ: بله من مدت هشت سال در دولت به عنوان مسوول یکی از دارالعلوم‌های اناثیه بودم پس از آن مدتی به عنوان سر معلم ایفای وظیفه کردم و مدتی هم به عنوان استاد انجام وظیفه کردم و در تمام دوره‌های کاری‌ام وظایفم را به بهترین وجه انجام دادم و بهترین شناخته شدم.

پرسش: در جوامع سنتی برخی‌ها به کار و توانایی زنان آن هم در بست‌های بلند دولتی بی باور‌اند؛  چطور با این بی باوری‌ها مبارزه می‌کنید؟

پاسخ: با توجه به اینکه عده‌ای هنوز‌هم به کار و توانایی زنان بی باور‌اند، اما باز‌هم جای خوشحالی است که حضور زنان در بخش‌های مختلفی ازاجتماع پررنگ است و من با احساس مسوولیت پذیری که در قسمت انجام وظیفه دارم، توانایی خود را ثابت می‌سازم و با بی باور‌ها مبارزه می‌کنم.

پرسش: باور‌های وجود دارد که در برخی اداراه‌های دولتی از جمله مستوفیت فساد وجود دارد برای ریشه‌کن کردن فساد اداری در ادارۀ مستوفیت هرات چه برنامه‌های دارید؟

پاسخ: اینکه فساد اداری در برخی از اداره‌های دولتی سابقه طولانی دارد من هم موافقم و اما آنچه که برای من به عنوان یک زن در ریاست مجموعه‌ای بزرگی  چون مستوفیت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است اینست که اگر هر شخص نظر به شخصیت و عقاید خود از فساد دوری کند مطمیناً کسانیکه با هم همکار هستند بلاخره با الگو‌پذیری، فساد کاهش میابد و در نهایت از بین می‌رود .

پرسش: از دید شما گماشتن زنان در بست‌های کلیدی در دولت می‌تواند چه تغییری را در وضعیت کنونی کشور ایجاد کند؟

پاسخ: بدون شک با اینکه زنان هم خالی از مشکلات نیستند اما دلیل نمی‌شود که زنان نمی‌توانند کار کنند و تغییری را ایجاد کنند و به باور من زنان و مردان با همکاری یکدیگر نظر به توانایی‌ها و لیاقت شان می‌توانند سبب تغییر وضعیت کنونی کشور شوند.

ترتیب: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا