واکنش‌ها به مسدود شدن رادیو بیگم؛ «طالبان صدای زنان را خاموش می‌کند»

آی‌نور سعیدپور

مسدود شدن «رادیو بیگم»، توسط طالبان واکنش‌های گسترده‌ای را به همراه داشته است. آزیتا نظمی، روزنامه‌نگار و فعال حقوق زن، این اقدام را تلاشی برای خاموش کردن صدای زنان و دختران و نشانه‌ای از «دشمنی طالبان با علم و معرفت» عنوان کرده است.

این روزنامه‌نگار می‌افزاید که طالبان با مسدودکردن این رادیو باردیگر ثابت‌کرد که «دشمن علم و معرفت» است.

خانم نظمی با انتقاد از سیاست‌های این گروه می‌گوید که آن‌ها نسبت به دور اول حاکمیت‌شان «زن‌ستیزانه‌تر» عمل می‌کنند.

«رادیو بیگم»، در کابل نشرات داشت و بیش‌تر برنامه‌های آنان بر زنان و دختران متمرکز بود. در این رادیو برنامه‌های آموزشی، بهداشتی و تفریحی برای زنان و دختران پخش و نشر می‌شد.

وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان روز سه‌شنبه اعلام کرد که نشرات «رادیو بیگم» را به‌دلیل تخلف از پالیسی نشراتی و استفاده‌ی نادرست از جواز، تهیه مواد و برنامه برای یک تلویزیونی که در خارج از کشور قرار دارد، متوقف کرده است.

«رادیو بیگم»، نیز با نشر اعلامیه‌ای گفت که کارمندان وزارت اطلاعات و فرهنگ با هم‌کاری نیروهای استخبارات طالبان به دفتر این رادیو در کابل یورش برده و دو کارمند مرد آن را که «هیچ‌گونه سمت مدیریتی ارشد ندارند» بازداشت کرده‌اند.

نیروهای استخبارات طالبان، هم‌چنان گوشی‌های همراه روزنامه‌نگاران زن، هاردیسک و سایر تجهیزات این رادیو را با خودشان برده است.

مسدودشدن این رادیو با واکنش‌های گسترده روبه‌رو شده است. ریچارد بنت، گزارش‌گر شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار توقف ارعاب و بازداشت خودسرانه‌ی خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها توسط طالبان شده است.

در سوی دیگر، دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز با نشر خبرنامه‌ای از بازداشت روزنامه‎نگارن این رادیو ابراز نگرانی کرده و بر رعایت آزادی بیان در این کشور تاکید کرده است.

طالبان در بیش از سه سال گذشته، محدودیت‌های گسترده را بر فعالیت آزاد رسانه‌ها وضع کرده که در نتیجه‌ی آن بسیاری از رسانه‌ها مسدود شده است. در همین حال، این محدودیت‌ها بر روزنامه‌نگارن زن بیش‌تر بوده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا