تونی بلر: مبارزه زنان افغانستان، مبارزهای برای همه ماست

تونی بلر، نخستوزیر پیشین بریتانیا، همبستگی خود را با زنان افغانستان ابراز داشته و سرکوب سیستماتیک آنها تحت حکومت طالبان را محکوم کرده است. وی تأکید کرده است که هیچ کشوری نمیتواند در شرایطی که نیمی از جمعیت آن از حقوق اساسی محروم است، به شکوفایی برسد.
در پیامی به مناسبت روز جهانی زن، بلر بر استقامت و پایداری زنان افغانستانی تأکید کرده و مبارزه آنها برای عدالت و برابری را ضرورتی برای آینده خود افغانستان دانسته است.
بلر تصریح کرده است که پس از بازگشت طالبان به قدرت، زنان افغانستان با سرکوب سیستماتیک مواجه شدهاند؛ از حق تحصیل محروم شده، از زندگی عمومی کنار گذاشته شده و از آزادیهای اساسی خود بیبهره ماندهاند. با این حال، وی مقاومت آنها را استثنایی توصیف کرده است.
وی همچنین به این نکته اشاره کرده است که در بسیاری از کشورهایی با اکثریت مسلمان، زنان در عرصههای سیاست، اقتصاد و جامعه نقش پیشرو دارند، اما در افغانستان، طالبان آنها را از حیات عمومی حذف کرده است.
بلر با اشاره به دو دهه گذشته افغانستان، خاطرنشان ساخته است که این کشور در مسیری متفاوت قرار داشت؛ مسیری که در آن، زنان نقش حیاتی در شکلدهی آینده آن ایفا میکردند.
«البته چالشهای بزرگی وجود داشت، اما کشور پیشرفتهای قابلتوجهی بهویژه برای زنان داشت. دختران در مکتب بودند، زنان در دولت، تجارت و بازار کار حضور داشتند.» وی افزود: «این پیشرفت نباید و نمیتواند بیثمر بماند.»
بلر تأکید کرده است که فداکاریهای مردم افغانستان و جامعه بینالمللی نباید به فراموشی سپرده شود. وی افزود که دو دهه گذشته نشان داده است که زنان افغانستان، در صورت برخورداری از فرصت، به پیشرفت و تعالی دست مییابند.
وی همچنین اطمینان داده است که مبارزه زنان افغانستان نادیده گرفته نشده و از پایداری و شجاعت آنها قدردانی کرده است.
«شجاعت شما در برابر سرکوب، جهان را تحت تأثیر قرار داده است. مبارزه شما برای آزادی و کرامت نادیده گرفته نمیشود.»
علاوه بر این، بلر از جبهه متحد افغانستان، گروهی مدافع حقوق بشر، که مردان و زنان را برای آیندهای که در آن همه افغانستانیها بتوانند در آزادی و کرامت زندگی کنند، گرد هم آورده است، تقدیر کرده است.
وی در پایان تأکید کرده است که تاریخ همواره کسانی را که حقوق زنان را سرکوب کردهاند، در سوی نادرست خود قرار داده و مبارزه زنان افغانستان یک آرمان جهانی باقی خواهد ماند.