معاون دبیرکل سازمان ملل: مشارکت زنان، شرط صلح پایدار در افغانستان است
یاسمن رها
کلودیا فوینتس خولیو، معاون دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر، در حاشیهی مجمع عمومی سازمان ملل متحد با نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد، و شماری از فعالان حقوق زنان دیدار کرده و گفته است که «صلح پایدار بدون حضور زنان ممکن نیست».
در این دیدار، بر اهمیت حضور زنان در آموزش، مشارکت اجتماعی و تصمیمگیری دربارهی آیندهی افغانستان تاکید شده است.
فوینتس خولیو گفته است که هیچ جامعهای نمیتواند به ثبات، رفاه و عدالت پایدار دست یابد، در حالی که نیمی از جمعیت آن از آموزش، مشارکت و تصمیمگیری محروم باشند.
در این دیدار همچنان تاکید شده که صدا، رهبری و حقوق زنان در افغانستان باید در محور گفتوگوها دربارهی آیندهی این کشور قرار داشته باشد و مشارکت معنادار زنان برای صلح پایدار، یکپارچهگی اجتماعی و توسعهی درازمدت ضروری است.
طالبان پس از بازگشت به قدرت، محدودیتهای گستردهای بر آموزش، کار، رفتوآمد و مشارکت اجتماعی زنان وضع کردهاند. سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری بارها خواستار لغو این محدودیتها و مشارکت معنادار زنان افغانستان در روندهای سیاسی و تصمیمگیری شدهاند.



