اتحادیه‌ی اروپا در پیام نوروزی: دختران در افغانستان باید به مکتب بازگردند

آی‌نور سعیدپور

هم‌زمان با فرارسیدن نوروز، اتحادیه‌ی اروپا، ابراز امیدواری کرده که روزی فرا برسد که همه‌ی دختران در افغانستان بتوانند به مکتب‌ها بازگردند؛ آرزویی که با آغاز ۱۴۰۵ خورشیدی، هم‌چنان تحقق نیافته است.

این نهاد، در حساب کاربری اکس خود با نشر پیام تبریکی آغاز ۱۴۰۵، سالی پر از «صلح و رفاه» برای شهروندان افغانستان آرزو کرده است.

اتحادیه‌ی اروپا، گفته که در کنار شهروندان افغانستان آغاز سال جدید را جشن می‌گیرد و هم‌چنان با آغاز سال جدید آموزشی در این کشور منتظر روزی است که هر دختر بتواند به صنف‌های درسی‌اش بازگردد.

پس از تسلط دوباره‌ی طالبان بر افغانستان در پی سقوط کابل در ۲۰۲۱، مکتب‌های دختران بالاتر از صنف ششم بسته شد؛ وضعیتی که اکنون وارد پنجمین سال متوالی خود شده است.

با وجود درخواست‌های مکرر نهادهای بین‌المللی، از جمله اتحادیه‌ی اروپا، برای لغو ممنوعیت آموزش دختران، در آغاز سال تعلیمی ۱۴۰۵ نیز هیچ نشانه‌ای از تغییر در این سیاست دیده نمی‌شود؛ موضوعی که نگرانی‌ها درباره‌ی آینده آموزشی میلیون‌ها دختر را هم‌چنان افزایش داده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا