نخست وزیر قطر: با رهبر طالبان در مورد حقوق زنان در افغانستان گفتگو کردیم

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر و وزیر خارجه قطر در گفت‌وگو با تلویزیون سی‌ ان‌ ان درباره سفرش به قندهار و دیدارش با هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان گفته است که به مقام‌های طالبان یادآور شده که اگر می‌خواهند بخشی از جامعه جهانی باشند، باید با آنان یکجا روی برخی مسائل کار کنند.

جاسم آل ثانی در مصاحبه با تلویزیون سی. ان. ان که شنبه(۲۳ سپتمبر) منتشر شد، گفته که او در صحبت با ملا هبت الله، قطر را به حیث مثال ذکر کرده که زنان در همۀ امور اجتماعی کشور نقش مساوی با مردان را دارند.

به گفتۀ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی، پس از این گفتگوها، رهبران طالبان با انعطاف پذیری در برخی عرصه ها حداقل در سطوح پایین موافقت کردند که زنان در ادارات و سازمان های غیردولتی کار کنند و به آنها اجازه دهند که برای توزیع کمک ها به خانواده های نیازمند بروند.

نخست وزیر قطر افزوده که به کشورش قطر افتخار می کند، زیرا در آن زنان از آموزش و کار منع نشده اند و دختران می توانند به مکاتب و پوهنتون ها بروند.

نخست وزیر قطر در ماه می سال روان میلادی به قندهار رفت و براساس گزارش‌ها در این سفر با رهبر طالبان نیز دیدار کرد، وی در صحبت با سی.ان.ان گفت که سایر علمای دینی جهان و کشورهای اسلامی مسئولیت اخلاقی دارند که با رهبران طالبان تماس بگیرند.

به گفته‌ی او: “من فکر می‌کنم ما به حیث کشورهای اسلامی و کشورهای منطقه مسئولیت داریم. ما بهترین مردم هستیم که می‌توانیم به آنان توضیح بدهیم که ما هم کشورهای اسلامی هستیم و مثل یک جامعه عادی رفتار می‌کنیم.”

این در حالی‌ست که قطر که یکی از حامیان طالبان نیز شمرده می‌شود در سال‌های گذشته در تسهیل گفت‌وگوهای صلح میان امریکا و طالبان نقش بزرگی ایفا کرده و طالبان در این کشور به صورت رسمی دفتر سیاسی دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا