تلاش اتحادیه‌ی اروپا برای توان‌مندسازی کارآفرینان زن در افغانستان

حدیث حبیب‌یار

اتحادیه‌ی اروپا یک توافق‌نامه‌ی پنج میلیون یورویی را با نهاد مالی بین‌المللی، عضو بانک جهانی، جهت ایجاد شرایط بهتر بخش خصوصی افغانستان امضا کرده است؛ برنامه‌ای که بر مشارکت اقتصادی زنان، جوانان و بازگشت‌کننده‌گان  تمرکز دارد.

این نهاد روز دوشنبه، ۲۴ قوس، با نشر مطلبی در صفحه‌ی اجتماعی اکس‌اش، هدف از این برنامه را توان‌مندسازی کارآفرینان به‌ویژه زنان و ایجاد کسب‌وکار برای آنان از طریق رشد اقتصادی فراگیر به رهبری بخش خصوصی در افغانستان عنوان کرده‌است.

در بخشی از این مطلب آمده‌است که این برنامه تازه‌ترین نمونه از هم‌کاری اتحادیه‌ی اروپا و گروه بانک جهانی در افغانستان است‌ که از ماه آینده آغاز می‌شود و به مدت ۴۲ ماه ادامه خواهد داشت.

ورونیکا بوسکوویچ پوهر، کاردار اتحادیه اروپا در افغانستان، گفته است که این ابتکار بخشی از حمایت جامع اتحادیه‌ی اروپا از مردم افغانستان است؛ حمایتی که از پاسخ‌های فوری بشردوستانه تا رویکردهای بلندمدت برای تقویت بخش خصوصی را در بر می‌گیرد.

در همین حال، خواجه آفتاب احمد، مدیر منطقه‌ای نهاد مالی بین‌المللی برای خاورمیانه، پاکستان و افغانستان، تأکید کرده است که این توافق‌نامه تعهد مشترک این نهاد و اتحادیه‌ی اروپا به حمایت از کارآفرینان افغانستان را نشان می‌دهد و تقویت کسب‌وکارها را راهی عملی برای حفظ معیشت و حمایت از بازسازی با عزت در این کشور می‌داند.

پیش‌از این سازمان جهانی کار، اعلام کرد که برای ۱۱۸ زن و مرد تجارت‌پیشه در لغمان و ننگرهار دوره‌های آموزشی درباره‌ی امنیت کاری در محل کارشان را برگزار کرده‌است.

این حمایت‌ها در وضعیتی صورت می‌گیرد که کار زنان در بسیاری از بخش‌ها توسط طالبان منع شده است. تجارت‌های خصوصی و کارهای چون صنایع‌دستی و خیاطی از محدود شغل‌های باقی‌مانده برای زنان و دختران در افغانستان است.

هم‌چنان سازمان ملل هشدار داده بود که ممنوعیت کار زنان بحران انسانی در افغانستان را تشدید کرده‌است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا