سلما نیازی، خبرنگار افغانستانی برنده‌ی جایزه‌ی مجمع جهانی رهبران جوان شد

آی‌نور سعیدپور

سلما نیازی، بنیان‌گذار و سردبیر رسانه‌ی «افغان‌تایمز»، به ‌عنوان یکی از سه برنده‌ی جایزه «روزنامه‌نگار سال» ۲۰۲۵ مجمع جهانی رهبران جهان معرفی شد.

مجمع جهانی رهبران جهان، در وب‌سایتش نوشته که این جایزه به خبرنگاران جوان ۱۸ تا ۳۵ساله‌ای اهدا می‌شود که در زمینه‌ی آزادی بیان و حقوق بشر اثرگذاری چشم‌گیر داشته‌اند.

در اعلامیه‌ی مجمع جهانی رهبران جهان، آمده که سلما نیازی که پس از بازگشت طالبان به قدرت در ۲۰۲۲ ناگزیر به ترک افغانستان شده، نزدیک به دو سال در پاکستان به‌طور پنهانی زندگی کرده و سپس در ایرلند مستقر شده است.

بر اساس اعلامیه سلما، با وجود تبعید، فعالیت رسانه‌ای خود را متوقف نکرده و هم‌چنان با گروهی از خبرنگاران و عکاسان داخل افغانستان که به‌طور مخفیانه کار می‌کنند، هم‌کاری دارد.

مجمع جهانی رهبران جهان، افزوده که نیازی در اپریل ۲۰۲۴ پادکست «اوپن مایک» را راه‌اندازی کرد؛ جایی که بیش از ۵۰ زن جوان افغانستانی روایت‌های شخصی خود از مقاومت و زندگی زیر محدودیت‌ها را بازگو کرده‌اند.

به گفته برگزارکنندگان، نیازی نه‌تنها رسانه‌ای مستقل برای زنان افغانستانی ساخته؛ بلکه با آموزش شبکه‌ای از خبرنگاران و عکاسان جوان و ارتباط با بیش از ۱۰۰ زن نویسنده و هم‌کار در سراسر کشور، «الهام‌بخش» نسل تازه‌ای از روزنامه‌نگاران شده است.

جایزه «روزنامه‌نگار سال» مجمع جهانی رهبران جوان در اجلاس ۲۰۲۵ این نهاد به سلما نیازی و دو خبرنگار دیگر دو روزنامه‌نگار دیگر از کشورهای هند و پرو اهدا شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا