جنبش زنان آزادی‌خواه افغانستان: به مبارزه برای عدالت و آموزش ادامه می‌دهیم

آی‌نور سعیدپور

«جنبش زنان آزادی‌خواه افغانستان»، با نشر اعلامیه‌ای بر ادامه‌ی مقاومت زنان و دختران افغانستانی در برابر تبعیض و محدودیت‌ها تأکید کرده و گفته که «صدای زنان افغانستانی خاموش‌شدنی نیست».

در اعلامیه این جنبش آمده است که زنان در افغانستان با وجود تهدیدها، محرومیت‌ها و شرایط دشوار اجتماعی، هم‌چنان برای آزادی، عدالت و حق آموزش ایستادگی کرده و صدای‌شان را بلند می‌کنند.

اعضای این جنبش تأکید کرده که «هیچ قدرتی نتوانسته آرزوی زنان را برای آینده‌ای روشن خاموش کند. آنان نه قربانی، بلکه رهبران فردای افغانستان ‌اند.»

به گفته‌ی جنبش زنان آزادی‌خواه، مقاومت زنان در برابر سیاست‌های طالبان «الهام‌بخش» نسلی است که به تغییر و رهایی باور دارد. این جنبش، صدای زنان را «فریاد امید و آگاهی در برابر سکوت خفقان‌آور حاکم» توصیف کرده است.

اعضای جنبش زنان آزادی‌خواه افغانستان، هم‌چنان خواستار به‌رسمیت‌شناسی «آپارتاید جنسیتی» و اقدام عملی جامعه‌ی جهانی و سازمان‌های حقوق بشری برای پایان‌دادن به این وضعیت شده‌اند.

این اعتراض‌ها در حالی ادامه دارد که طالبان هرگونه انتقاد عمومی از سیاست‌های‌شان را ممنوع کرده است. در نتیجه‌ی سیاست‌های چهارساله‌ی طالبان، زنان از ابتدایی‌ترین حقوق‌شان محروم شده‌اند.

از زمان بازگشت طالبان به قدرت، دختران از آموزش فراتر از صنف ششم محروم شده‌اند و هزاران زن شغل خود را از دست داده‌اند. افزون بر آن، محدودیت‌های شدید در عرصه‌های اجتماعی، مدنی و کاری، زندگی روزمره‌ی زنان را با چالش‌های جدی روبه‌رو کرده است.

بخش زنان سازمان ملل گفته که افغانستان یکی از جدی‌ترین بحران‌های حقوق بشری را تجربه می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا