رییس یوناما: زنان بازگشت‌کننده بیش‌تر در معرض خطر قرار دارند

آی‌نور سعیدپور

در حالی که بازگشت صدها مهاجر افغانستانی از ایران و پاکستان روزانه ادامه دارد، دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، گفته که زنان و دختران بازگشت‌کننده در معرض خطر قرار دارند.

یوناما، امروز (دوشنبه، ۲۷ اسد)، اعلام کرده که روزا اتونبایوا، نماینده‌ی ویژه‌ی دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان و رییس این نهاد، برای بازدید از روند بازگشت مهاجران افغانستانی به گذرگاه مرزی اسلام‌قلعه به هرات سفر کرده است.

رییس یوناما، در این دیدار با بازگشت‌کنندگان، مقام‌های محلی طالبان و کارمندان سازمان ملل در مرز افغانستان و ایران دیدار کرده است.

روزا اتونبایوا، گفته که در ۲۰۲۵ بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار مهاجر به افغانستان بازگشته و این روند نظام‌های حمایتی را در این کشور تحت «فشار شدید» قرار داده است.

نماینده‌ی ویژه‌ی دبیرکل سازمان ملل، افزوده که زنان و کودکان بیش‌تر در معرض خطر قرار دارند؛ زیرا آنان در افغانستان به دست‌رسی محدودی خدمات دارند. 

خانم اتونبایوا، افزوده که نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت افغانستان در فقر به‌سر می‌برند و بازگشت صدها هزار تن از کشورهای همسایه بر زیرساخت‌های این کشور فشار وارد کرده است.

رییس یوناما، با اشاره به محدودیت‌ها بر زنان و بحران بشری در افغانستان، خواستار کمک فوری و گسترده جامعه‌ی جهانی به بازگشت‌کنندگان شده است.

ایران و پاکستان در سال روان میلادی روند اخراج مهاجران افغانستانی را تشدید کرده است. باوجود نگرانی‌ها و درخواست‌ها مبنی بر توقف این روند؛ اما روند بازگشت‌دادن مهاجران هم‌چنان ادامه دارد.

پیش از این نیز، نهادهای حقوق بشری از بازگشت افراد در معرض خطر به ویژه زنان و فعالان حقوق بشر به افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا