حمایت سازمان ملل از دست‌رسی زنان به خدمات بهداشتی در افغانستان

حدیث حبیب‌یار

برنامه‌ی توسعه‌ی سازمان ملل متحد اعلام کرده است که در سال ۲۰۲۵، با بهره‌گیری از انرژی خورشیدی، برق ۶۶ مرکز صحی را در سراسر افغانستان تأمین کرده و خدمات بهداشتی مداوم را برای ۲۶۱ هزار و ۴۲۴ نفر، از جمله ۱۶۸ هزار زن، فراهم کرده است.

این نهاد امروز، چهارشنبه ۸ اسد، با نشر مطلبی در صفحه‌ی اجتماعی اکس‌اش، هدف از این برنامه را پشتیبانی از دست‌رسی پایدار مردم، به‌ویژه زنان، به مراقبت‌های بهداشتی عنوان کرده است.

این حمایت‌ها در حالی صورت می‌گیرد که نهادهای فعال در حوزه‌ی حمایت‌ از زنان بار‌ها هشدار داده‌اند که قطع کمک‌های بین‌المللی می‌تواند پیامدهای فاجعه‌باری برای زنان افغانستانی داشته باشد. در بسیاری از ولایت‌ها، تنها مرکزهای موجود برای مراقبت‌های بهداشتی زنان توسط سازمان‌های بین‌المللی تأمین و مدیریت می‌شوند.

طالبان تاکنون دست‌کم ۸۰ فرمان محدودکننده برای زنان صادر کرده‌اند که اکثر آن‌ها آزادی‌های ابتدایی مانند آموزش، کار و سفر آزادانه را نشانه گرفته‌اند. اکنون زنان در مناطق روستایی به‌طور ویژه‌تری از خدمات بهداشتی محروم اند و در معرض خشونت و محرومیت قرار دارند.

این در حالی‌ست که چندی پیش نیز صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، از وضعیت بهداشت زنان و دختران در افغانستان ابراز نگرانی کرد و خواهان دوام پشتیبانی جامعه‌ی جهانی به این کشور شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا