زنان معترض؛ خواستار حمایت جهانی از زنان و کودکان افغانستانی در پاکستان

حدیث حبیب‌یار

در پی افزایش بازداشت پناه‌جویان افغانستانی در پاکستان، جنبش فانوس آزادی زنان افغانستان با ابراز نگرانی شدید نسبت به بازداشت زنان، کودکان، خبرنگاران و فعالان حقوق بشر، خواستار توقف فوری این اقدام‌ها از سوی دولت پاکستان شده است.

این جنبش با نشر بیانیه‌ای که نسخه‌ای از آن به خبرگزاری بانوان افغانستان نیز ارسال شده، گفته است که بسیاری از این پناه‌جویان که به دلیل اعتراض در برابر طالبان در خطر جدی قرار داشتند، اکنون در پاکستان منتظر انتقال به کشورهای امن هستند.

جنبش فانوس آزادی زنان افغانستان هشدار داده است که بازگرداندن این افراد به افغانستان، معادل بازگشت به «تهدید، شکنجه، زندان و حتی مرگ» خواهد بود.

این جنبش شرایط پناه‌جویان به‌ویژه زنان و کودکان را نگران‌کننده توصیف کرده و تأکید کرده است که بسیاری از آنان در وضعیت بحرانی، خانه‌نشین شدند و بدون حمایت در معرض نقض جدی حقوق بشر قرار دارند.

در بخشی از این بیانیه، از دولت پاکستان خواسته شده است که بازداشت پناه‌جویان افغانستانی را فوراً متوقف کند، ویزه‌های این افراد را تمدید کرده و شرایط اقامتی‌شان را عادی‌سازی نماید و از بازداشت زنان، خبرنگاران و فعالان حقوق بشر خودداری کند.

هم‌چنین، این جنبش از سازمان ملل متحد، نهادهای حقوق بشری و کشورهای مهاجرپذیر خواسته است تا با تسریع روند رسیدگی به پرونده‌ها، مانع بازگشت اجباری پناه‌جویان به افغانستان شده و حمایت و حفاظت مؤثرتری از آنان، به‌ویژه زنان و کودکان، در خاک پاکستان فراهم کنند.

این جنبش در بیانیه‌ی خود افزوده که خاموشی در برابر این وضعیت، به معنای «هم‌دستی در سرنوشت تلخ و مرگبار پناهجویانی‌ست که از ظلم طالبان گریخته‌اند» و اکنون چشم‌انتظار عدالت و انسانیت جهانی هستند.

پاکستان از اول اپریل روند اخراج مهاجران افغانستانی را آغاز کرده است. براساس سیاست تازه‌ی این کشور، تنها مهاجرانی که ویزای معتبر دارند، اجازه‌ی اقامت خواهند داشت.

به گزارش سازمان ملل متحد، در یک ماه گذشته دست‌کم ۲۵۰ هزار نفر از پاکستان و ایران به افغانستان بازگردانده شده‌اند. این سازمان بارها نگرانی خود را از بازگشت زنان و دختران تحت حاکمیت طالبان ابراز کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا