یادگیری در خفا؛ آموزش راهی برای پایداری دختران افغانستانی در برابر ممنوعیت‌ها

آی‌نور سعیدپور

در حالی‌که بیش از هزار و ۲۰۰ روز از ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم می‌گذرد، وب‌سایت «صدای جهانی» گزارش داده که دختران و زنان از آموزش به عنوان ابراز «مقاومت در برابر سرکوب» طالبان استفاده می‌کنند.

گزارشی تازه از وب‌سایت «گلوبال‌وویسز» نشان می‌دهد که با وجود محدودیت‌های شدید گروه طالبان، شماری از نهادهای غیردولتی در تلاش دارند که زمینه‌های آموزشی را برای دختران در این کشور فراهم کنند.

هلال، یکی از دختران که در یک نهاد غیردولتی مصروف آموزش است می‌گوید: «پس از تسلط طالبان، تمام حقوق زنان و فعالیت‌های‌شان متوقف شد. ما در تاریکی فرورفتیم؛ اما هنوز امید داریم.»

ممنوعیت آموزش دختران برای چهارمین سال متوالی ادامه یافته است. بر بنیاد آمارهای جهانی، اکنون دو میلیون و ۲۰۰ هزار دختر که در سن مکتب اند، در افغانستان از مکتب رفتن محروم شده اند.

وب‌سایت صدای جهانی، با اشاره به شمار بلند، محرومیت دختران از آموزش نوشته که این وضعیت نه تنها به از دست رفتن آینده‌ی زنان می‌انجامد، بلکه بحران روانی گسترده‌ای نیز به‌وجود آورده است.

در گزارش آمده که ۸۲ درصد زنان افغانستانی در سال جاری احساس اضطراب، انزوا و افسردگی شدید را گزارش کرده‌اند.

طالبان پس از به دست گرفتن قدرت، به طور سیستماتیک دختران و زنان را از آموزش‌های بالاتر از صنف ششم محروم کرده اند. در نزدیک به چهار سال گذشته، به شمول سازمان ملل، برخی کشورها و دیگر نهادها از این گروه خواسته که به دختران اجازه‌ی آموزش دهند؛ اما دروازه‌ی نهادهای آموزشی هم‌چنان به روی دختران بسته مانده است.

در میانه‌ای این بحران، شماری از دختران و زنان به یادگیری از راه دور رو آورده اند و تلاش کرده که محدودیت‌های طالبانی را از این طریق دور بزند؛ اما آموزش‌های آنلاین در افغانستان با چالش‌های چند بعدی روبه‌رو است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا