حمایت سازمان ملل از زنان در فاریاب؛ آموزش قالین‌بافی برای ۱۵۰ زن

آی‌نور سعیدپور

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان اعلام کرده است که در فاریاب، برای ۱۵۰ زن دوره آموزشی قالین‌بافی برگزار کرده است.

این نهاد با نشر خبرنامه‌ای در صفحه‌ی اجتماعی اکس نوشته که این برنامه با حمایت مالی اتحادیه اروپا اجرا شده و هدف آن، فراهم‌سازی فرصت‌های معیشتی برای زنانی است که در نتیجه‌ی محدودیت‌های وضع‌شده از سوی طالبان، از بسیاری از مشاغل محروم شده‌اند.

بر اساس اعلام این نهاد، زنان شرکت‌کننده در این برنامه مهارت‌های جدیدی در زمینه قالین‌بافی آموخته‌اند و می‌توانند از این طریق کسب درآمد کنند. محبوبه، مادر هفت فرزند و یکی از زنان شرکت‌کننده در این پروژه، می‌گوید که یادگیری قالین‌بافی برای او فرصتی ایجاد کرده تا نیازهای فرزندانش را تأمین کند. او می‌افزاید: «حالا می‌توانم از فرزندانم حمایت کنم و آینده بهتری برای آنان بسازم.»

این نخستین بار نیست که سازمان ملل برنامه‌های مشابهی را برای زنان افغانستان اجرا می‌کند. پیش‌تر نیز این نهاد اعلام کرده بود که در ولایت هرات، یک شرکت قالین‌بافی را برای ۲۰۰ زن ایجاد می‌کند تا آنان بتوانند از این طریق به تأمین معیشت خود بپردازند.

قالین‌بافی یکی از صنایع‌دستی سنتی در افغانستان است که عمدتاً توسط زنان و دختران در مناطق مختلف کشور انجام می‌شود. با توجه به محدودیت‌های گسترده‌ای که طالبان در حوزه اشتغال زنان اعمال کرده‌اند، شمار زیادی از زنان ناچار شده‌اند در بخش صنایع‌دستی فعالیت کنند.

سازمان ملل متحد تأکید کرده است که در سال‌های اخیر، از بیش از ۷۵ هزار کسب‌وکار کوچک و متوسط زنان در افغانستان حمایت کرده است. با این حال، کارشناسان اقتصادی معتقدند که برای تأثیرگذاری بلندمدت چنین پروژه‌هایی، نیاز است که علاوه بر آموزش، امکاناتی برای فروش محصولات و دسترسی زنان به بازارهای داخلی و بین‌المللی نیز فراهم شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا