سازمان ملل نمایش‌گاه صنایع‌دستی زنان را در بلخ و کابل برگزار کرد

آی‌نور سعیدپور

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، نمایش‌گاه تولیدات زنان را در بلخ و کابل برگزار کرده است. در این نمایش‌گاه‌ها صنایع‌دستی زنان و دختران به نمایش و فروش گذاشته شده است.

این نهاد، سازمان ملل متحد با نشر خبرنامه‌ای نوشته است که این نمایش‌گاه‌ها را در کازار یک‌‌هفته‌ای خود به مناسبت «روز جهانی زن» برگزار کرده است.

در خبرنامه آمده که بیش‌تر این زنان صنعت‌گر توسط کمیساریای عالی سازمان ملل متحد حمایت می‌شوند و این نمایش‌گاه نیز به منظور بازاریابی برای آنان برگزار شده است.

سازمان ملل متحد پیش از این اعلام کرده بود که توان‌مندسازی زنان و دختران در افغانستان در اولویت کارش قرار دارد و به همین منظور در بیش از سه سال گذشته از ۷۵ هزار شغل تحت رهبری زنان و دختران حمایت کرده است.

بربنیاد گزارش‌های منتشرشده توسط سازمان ملل، بیش‌تر این حمایت‌ها متمرکز بر صنایع‌دستی بوده است؛ زیر این بخش از محدود راه‌های باقی‌مانده برای زنان و دختران است که محدودیت‌های طالبان آنرا به شکل مستقیم نشانه نگرفته است. بیش‌تر کارها پس از حاکمیت طالبان، برای زنان و دختران ممنوع شده و آنان مجبور شده‌اند که برای تامین نیازهای نخستین زندگی به کارهای خصوصی از جمله صنایع‌‎دستی رو آورند.

باید افزود که کار زنان در این بخش نیز با مشکل‌های جدی روبه‌رو است که شامل کم‌بود بودجه، ممنوعیت سفر بدون همراه مرد و دست‌رسی به بازارهای ملی و جهانی را شامل می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا