شبکه مشارکت سیاسی زنان: تعامل با طالبان را توقف دهید

شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان روز گذشته (جمعه ۱۳ اسد) به اظهارات اخیر رینا امیری نماینده ویژه امریکا در امور زنان افغانستان درباره ضرورت تعامل با طالبان، اعتراض کرد.

این شبکه در بیانیه‌ای نوشت که: “اظهارات رینا امیری خیانت بزرگ به اعتماد زنان افغانستان است‌.” و از جامعه جهانی و سازمان ملل خواست تا صدای مردم افغانستان را بشنوند.

رینا امیری، نماینده ویژه امریکا برای حقوق بشر و زنان افغانستان پس از دیدار با طالبان در دوحه در توییتی نوشت: “بنابر اصرار گسترده افغان‌ها و مدافعان حقوق بشر به ضرورت تعامل مستقیم با طالبان در مورد حقوق بشر، به ویژه محدودیت‌های شدید علیه زنان و دختران، به همکارانم در گفت‌وگوها با طالبان پیوستم.”

همزمان با این، جنبش اعتراضی اتحاد و همبستگی زنان نیز روز گذشته گفت که رینا امیری “ثابت کرد آپارتاید جنسیتی زنان افغانستان برنامه از قبل تنظیم شده‌ای است که فقط با وقت‌کشی و فرصت سوزی، به آنچه که طالبان برای حذف زنان برنامه ریزی کرده‌اند در حال پیش‌ رفتن بوده است.”

زنان معترض گفته اند: “اعلام می‌داریم که از این پس زنان افغانستان هیچ نماینده‌‌ای در نشست‌های جهانی در جهت راه حل مشکل طالبان با زنان افغانستان ندارند و جز سنگر خیابان و جبهه ایستادگی، هیچ صدا و گلوگاهی که در کنار ما زنان بایستد را به رسمیت نمی‌شناسیم.”

معترضین این جنبش در کابل، در یک حرکت نمادین، تصاویر طالبان و طرفداران این گروه را آتش زدند. 

اعضای این جنبش گفته اند “ما زنان افغانستان تحت هیچ شرایطی مذاکره با طالبان را نخواسته و خواهان به رسمیت نشناختن طالبان و نابودی آن‌ها هستیم. ما به هیچ مرد و زن زن پروژه‌ای به خاطر منفعت خودشان اجازه نمی‌دهیم زنان اسیر افغانستان را قربانی کنند.”

این درحالی‌ست که طالبان پس از حاکمیت دوباره بیشتر از پنجاه دستور و فرمان محدودیت و ممنوعیت برای زنان صادر کرده‌ و به درخواست‌های مکرر جامعه جهانی، سازمان ملل و زنان افغانستان مبنی بر برداشتن این محدودیت‌ها پاسخی ارایه نکرده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا