آیا روزه هنگام عادت ماهوار جواز دارد؟

برخی از زنان که دارای گرایشات مذهبی بیشتری بوده، از تحمل قاعدگی در ماه رمضان وحشت داشته و آن را مانعی در مسیر کسب فیوضات فراوان این ماه می‏دانند؛ و برای جلوگیری از پریود (عادت ماهانه) به مصرف دارو‌های هورمونی از قبیل تابلیت‌های ضد بارداری می‌پردازند.

و اما برخی از زنان و دختران، به این باور اند که اگر سی روز روزه را کامل بگیرند؛ اجر و ثواب شان بیشتر از دیگر زنانی است که در زمان پریود روزه نمی‌گیرند.

فاطمه، همه ساله ماه رمضان را کامل روزه می‌گیرد و به این باور است که روزه گرفتن در هنگام پریود (عادت ماهانه) هیچ مشکلی ندارد.

او می‌گوید: “هر سال ماه روزه کامل روزه می‌گیرم و بدون اینکه مادرم خبر بشه مریض هم که بشم روزه خو نمی‌خورم چون یگانه راه ثواب جمع کردن در سال همین ماه رمضان است “.

اما در بینش اسلامی، زنان حائض از حرکت در مسیر کسب ثواب باز نمی‌مانند، بلکه می‌‏توانند از طریق برخی اعمال مستحبی، ثواب آنچه را که در ایام قاعدگی از انجام آن ممنوع شده ‏اند، به دست آورند.

برخی اوقات زنان به مصرف قرص و تأخیر انداختن در قاعدگی، اصرار دارند که همه روزه‏ هایشان را در همین ماه مبارک بگیرند چرا که جو مناسب ماه مبارک برای روزه ‏داری و هماهنگی مردم و اعضای خانواده در این ماه، موجب دلپذیری و تسهیل روزه‏ داری در ماه رمضان می‏شود.

حسیبه، زنی است که برای تاخیر انداختن پریود از قرص‌های ضد باری داری در ماه رمضان استفاده می‌کند.

او می‌گوید؛ نمیخواهد به خاطر عادت ماهانه در روزه گرفتن‌اش سکتگی وارد شود.

حسیبه می‌گوید: “از فایده و ضرر قرص‌ها ضد بارداری خبر ندارم اما برای جلوگیری از مریض شدن درماه مبارک رمضان روش خوبی است و از نظر من همین ماه برای روزه گرفتن مناسب است “.

اما به باور پزشکان قرص‏‌های ضد بارداری، نیز مانند هر داروی دیگری دارای عوارض می‏‌باشند. عوارض این قرص‏ها عبارتند از خونریزی، قاعدگی غیر طبیعی، تهوع، افزایش وزن، سردرد و سرگیجه، درد پستان، تغییر در خلق و خو و لخته شدن خون. به همین اساس همه زنان نمی‏‌توانند و یا حتی نباید از این قرص‌ها استفاده کنند.

ملکه پیغام، متخصص زنان وزایمان، می‌گوید: “زنان در زمان قاعدگی نیاز شدیدی به مصرف مایعات دارند؛ و روزانه باید مایعات فراوان استفاده کنند و اگر خانم‌ها در این زمان روزه بگیرند از یک سو مقدار خون زیادی از بدن شان خارج می‌شود و از سوی دیگر با روزه گرفتن مایعات وجود شان خشک می‌شود که می‌تواند مشکلات زیادی برای خانم خلق کند “.

در همین حال آگاهان امور دین می‌گویند مسئله پریود در نصوص دینی آمده؛ و زنان در زمان پریود از روز گرفتن معذور دانسته شده اند.

غلام رسول عبدی، آگاه امور دین می‌گوید: “روزه زنان در هنگام پریود جواز ندارد و اینکه برخی از زنان در هنگام پریود روزه می‌گیرند جنبه افراطی دارد و به معنی پیشی گرفتن از دین است “.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا