خدیجه احمدزاده از زندان طالبان آزاد شد
حدیث حبیبیار
خدیجه احمدزاده، ورزشکار و مربی تکواندو در هرات، پساز ۱۳ روز حبس از زندان طالبان آزاد شده است.
عبدالرحیم راشد، رییس ارتباط عامهی دادگاه عالی طالبان در صحبت با بیبیسی از آزادی بانو احمدزاده خبر داده است.
آقای راشد گفته است که این ورزشکار به دیوان امنیت عامهی محکمهی ابتدایهی شهری هرات، معرفی شده بود.
بهگفتهی او، بانو احمدزاده به اتهام «سرپیچی از قانون امربهمعروف و نهیازمنکر» به ۱۳ روز زندان محکوم و پس از سپری کردن این مدت از زندان آزاد شده است.
آقای راشد در مورد افراد دیگری که همراه خدیجه احمدزاده زندانی شده بودند، توضیحی نداده است.
براساس گزارشها، بانو احمدزاده بهدلیل آموزش تکواندو برای دختران بهطور مخفی در زیرزمینی بازداشت شده، امری که از نظر طالبان غیرقانونی است.
بازداشت بانو احمدزاده و همراهانش واکنشهای زیادی را در رسانههای اجتماعی به دنبال داشته است. بسیاری آن را «وضع محدودیت روزافزون بر کار و فعالیت زنان در اجتماع» توصیف کردهاند.
این در حالیست که از زمان بازگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱، ورزش زنان ممنوع شده و هیچ یک از آنان در هیچ مسابقهای در داخل کشور شرکت نکردهاند.



