تشدید محدودیت‌ها بر زنان در کابل؛ بازداشت آرایش‌گرهایی که از خانه کار می‌کردند

آی‌نور سعیدپور

کارمندان وزارت امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر طالبان، شماری از آرایش‌گران زن را که در خانه‌ها به کارشان ادامه داده‌اند بازداشت کرده‌اند.

محتسبان طالبان، در چند روز گذشته، در شماری از منطقه‌های کابل، خانه‌ی این آرایش‌گران را شناسایی کرده و سپس با نظامیان این گروه به خانه‌های آنان رفته‌ و دست‌گیرشان کرده است.

به گفته‌ی یک آرایش‌گر زن، کارمندان وزارت امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر طالبان، شماری از آرایش‌گران زن و همه‌ی وسایل و تجهیزات آرایشی را نیز با خودشان برده‌اند.

یکی از آرایش‌گران زن، می‌گوید که چهار آرایش‌گر را می‌شناسد که طالبان به خانه‌ی شان آمده و آنان را بازداشت کرده‌اند.

او می‌افزاید که این آرایش‌گران پس از امضای ضمانت خط کتبی و پرداخت جریمه‌ی نقدی آزاد شده‌اند. این آرایش‌گر مقدار پول پرداخت‌شده را ۳۰ تا ۵۰ هزار افغانی عنوان کرده است.

به دستور شفاهی هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، در اسد ۱۴۰۲، همه‎ی آرایش‌گاه‌های زنانه در سراسر افغانستان بسته شد.

در پی این محدودیت؛ اما شماری از زنان و دختران هم‌چنان به فعالیت‌های شان در این زمینه ادامه دادند. آنان کارهای شان را در خانه‌ها به گونه‌ی مخفی و در ترس انجام می‌دادند.

پیش از این محتسبان وزارت امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر طالبان در تخار، شماری از آرایش‌گاه‌های زنانه که در خانه فعالیت می‌کردند، بسته کرده بود.

این اقدام طالبان، با واکنش‌های گسترده در میان فعالان حقوق زن به هم‌راه شده است؛ اما طالبان تا اکنون در این مورد اظهار نظری نکرده‌اند. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا