پژوهش‌گر دیدبان حقوق بشر از مبارزه‌ی زنان در برابر طالبان حمایت کرد

حدیث حبیب‌یار

فرشته عباسی، پژوهش‌گر افغانستان در دیدبان حقوق بشر، از ایستادگی زنان و دختران افغانستانی در برابر محدودیت‌های طالبان حمایت کرده و گفته که در این مسیر در کنار آنان می‌ایستد.

بانو عباسی روز سه‌شنبه، ۱۰ سرطان، در ویدیویی که از سوی سازمان حامی جنبش‌های فمینیستی (فمنا) در صفحه‌‌ی اجتماعی اکس نشر شده، از مبارزات زنان در برابر طالبان استقبال کرده است.

او در بخشی از این ویدیو گفته است: «من صدای شما را می‌شنوم و در مبارزه‌تان برای آینده‌ای برابر برای همه‌ی مردم افغانستان می‌ایستم».

پس از تسلط طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱، زنان و دختران با محدودیت‌های شدید مواجه شده‌اند. طالبان حقوق اساسی زنان را به‌طور سیستماتیک نقض کرده‌اند.

این گروه زنان و دختران را از رفتن به دانش‌گاه و مکتب بالاتر از صنف شش نیز منع کرده است. طالبان هم‌چنین محدودیت‌های گسترده‌ای بر کار، گشت‌وگذار و سفر زنان وضع کرده که سطح حضور آنان را در اجتماع پایین می‌آورد.

با این حال زنان افغانستانی هرازگاهی در فضاهای باز و سربسته در برابر سیاست‌های طالبان اعتراض کرده‌اند که این گروه در پاسخ به این اقدام‌ها، تعدادی از آنان را بازداشت کرده است.

این در حالی‌ست که تعداد قابل ملاحظه‌ای از سازمان‌ها، کارشناسان و کنش‌گران حقوق بشری معتقدند که سیاست‌های طالبان در برابر زنان افغانستان، مصداق «آپارتاید جنسیتی» است و برای به‌رسمیت شناختن آن دادخواهی می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا