زنان معترض: گروه طالبان نباید نماینده‌ی مردم افغانستان باشند

حدیث حبیب‌یار

شماری از اعضای شبکه‌ی مشارکت سیاسی زنان افغانستان، با اشاره به نقض گسترده‌ی حقوق زنان، تصمیم‌های اخیر جامعه‌ی جهانی مبنی بر تلاش برای به‌رسمیت شناختن گروه طالبان به‌عنوان نماینده‌ی افغانستان در سازمان ملل را به‌شدت محکوم می‌کنند.

اعضای این شبکه با نشر بیانیه‌ای که نسخه‌ای از آن به خبرگزاری بانوان افغانستان نیز ارسال شده، تاکید کردند که پذیرش طالبان در نهادهای بین‌المللی، مشروعیت‌بخشی به یک «رژیم زن‌ستیز، سرکوبگر و ضدحقوق‌بشر» است.

آنان می‌افزایند: «این اقدام نه‌تنها امید به عدالت را در دل میلیون‌ها زن و دختر خاموش می‌سازد؛ بلکه پیام برای دیگر گروه‌های افراطی در سراسر جهان ارسال می‌کند که با سرکوب و خشونت هم می‌توان به رسمیت‌شناختن جهانی دست یافت».

این زنان هشدار دادند که ادامه‌ی سکوت جامعه‌ی جهانی، به‌ویژه سازمان ملل، در برابر جنایات طالبان، به معنای «چشم‌پوشی از نسل‌کشی فرهنگی و جنسیتی» در افغانستان است. آنان خاطرنشان کردند که زنان افغانستانی، امروز نه تنها برای حقوق ابتدایی خود؛ بلکه برای بقا، برای حفظ کرامت انسانی و برای نجات از تاریکی مطلق می‌جنگند.

اعضای این شبکه از کشورهای آزاد جهان، سازمان‌های مدافع حقوق بشر و رسانه‌های بین‌المللی خواستند تا صدای زنان افغانستانی را بازتاب دهند، از مبارزات آنان حمایت کنند و نگذارند خون هزاران زن قربانی نادیده گرفته شود. هم‌چنان آنان تصریح کردند که هرگونه مذاکره، تعامل یا واگذاری امتیاز به طالبان، بدون تضمین حقوق زنان، «خیانت به عدالت و همدستی با ظلم» است.

گفتنی‌ست که طالبان، با روی کارآمدن درباره‌ی شأن در افغانستان، با صدور بیش از ۸۰ فرمان، همه‌ی حقوق زنان و دختران را از آنان سلب کرده است. زنان به دلیل این محدودیت‌ها از زندگی عمومی حذف و خانه‌نشین شده‌اند.

این در حالی‌ست که این گروه بیش‌از سه سال است که همواره از سوی کشورهای جهان به نقض‌کنندگان حقوق بشر متهم استند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا