گزارش ریچارد بنت از قانون «امر بهمعروف طالبان»: با کرامت و برابری در تضاد است
آینور سعیدپور

ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان در گزارش تازهی خود گفته که طالبان سرکوب و تبعیض را در برابر زنان دختران تشدید کرده و وضعیت حقوق بشری این کشور «بدتر» شده است.
گزارشگر ویژهی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، گزارشی از تاثیر قانون «امر به معروف و نهی از منکر» طالبان تهیه کرده است. در این گزارش آمده که این قانون محدودیتهای «سیستماتیک» را بیشتر از پیش بر زنان و دختران تشدید کرده است.
بنت گفته که استفادهی طالبان از «ظلم و تبعیض جنسیتی هم گسترده و هم سیستماتیک» است و ممکن است جنایت علیه بشریت، به ویژه جنایت آزار و اذیت جنسیتی، باشد.
گزارشگر ویژهی شورای حقوق بشر سازمان ملل افزوده که قانون «امر به معروف و نهی از منکر» طالبان محدودیتهای گستردهای را بر همهی جنبههای زندگی زنان و دختران اعمال کرده است. او تاکید کرده که این قانون با اصول کرامت و برابری در تضاد است.
او در جریان صحبتهایش در نشست شورای حقوق بشر دربارهی وضعیت افغانستان، با اشاره سیاستهای طالبان در برابر زنان و دختران تاکید کرده است که این گروه از طریق «سرکوب و ترس» بر افغانستان حکومت میکند.
گزارشگر ویژه گفته است: «افغانستانیها، به ویژه زنان و دختران، اقلیتهای قومی و مذهبی به حاشیه رانده شده، روزنامهنگاران و مدافعان حقوق بشر، تحت یک سیستمی که برای خاموش کردن، کنترل و مجازات طراحی شده است، با سرکوب روزانه روبهرو هستند.»
بنت همچنین هشدار داد که عادیسازی روابط با طالبان تنها در صورت بهبود وضعیت حقوق بشر ممکن خواهد بود. او از دولتهای عضو سازمان ملل خواسته است که در مواجهه با طالبان، با یک رویکرد هماهنگ عمل کنند.
شورای حقوق بشر در حالی دربارهی وضعیت حقوق بشری افغانستان نشست برگزار کرد که محدودیتهای طالبان بیش از هر زمان دیگر بر زنان و دختران افزایش یافته است. آنان از همهی حقوق ابتدایی و بشری خود محروم شدهاند.