حضور پر رنگ بانوان در صنف‌های زمستانی دانشگاه

گزارشگر: فریبا آرام

دختران دانشجو تعطیلات زمستانی شان را برای فراگیری بیشتر دانش با اشتراک در صنف‌های زمستانی که در دانشکده‌های مختلف دانشگاه هرات برگزار می‌شود، می گذرانند.

کامپیوتر، انگلیسی، برنامه‌های گرافیکی، رادیو و تلویزیون از جمله مضمون هایی اند که همه ساله برای تعداد زیاد دانشجویان دختر و پسر، صنف‌هایی را در طول سال در کنار درس‌های دانشگاه، برگزار می‌کنند و در این میان دخترانی هستند که با علاقه‌مندی فراوان برای فراگیری بیشتر دانش در این صنف‌ها اشتراک می‌کنند.

گلالی دانشجوی رشته حقوق و علوم سیاسی و یکی از اشتراک کننده‌گان صنوف زمستانی می‌گوید: “من بخاطر پیشبرد بهتر درس‌های دانشگاهم به بخش “آموزش‌های اکادمیک انگلیسی و کامپیوتر دانشگاه هرات” اشتراک کردم”.

آموزگاران این صنف‌ها که همه استادان دانشگاه هستند، دلیل حضور پررنگ دختران را کیفیت نصاب درسی، محیط مناسب، و همچنان متوالی بودن این صنف‌ها در تمام ماه های سال می‌دانند.

نجیب الله حبیبی یکی از آموزگاران بخش انگلیسی این دوره‌ها می‌گوید: :” حدود 50 درصد از دانشجویان ما را دختران تشکیل می‌دهند و مضمون‌هایی که در دانشکده‌های خودشان درس داده نمی‌شود را در اینجا فرا می‌گیرند”.

این صنف‌ها مختص دانشجویان برحال دانشگاه نبوده و دانش آموخته‌گانی که فارغ شده اند را نیز می‌پذیرد.

گیتا رحمانی که امسال از رشتۀ ساینس و تکنالوژی فارغ شده است می‌گوید که برای داشتن وظیفه خوب نیاز به داشتن مهارت در بخش‌های کامپیوتر و زبان انگیسی دارد به این دلیل از فرصتی که دانشگاه به اختیارش گذاشته، برای بلند بردن مهارت‌هایش استفاده می‌کند.

در این میان مضمون‌هایی هم هستند که حضور دختران در آن‌ها بسیار کمرنگ است. دانشکده ژورنالیزم دوسال است که در بخش‌های مطبعه، رادیو و تلویزیون صنف برگزار می‌کند اما شاهد اشتراک بسیار اندک دانشجویان دختر بوده است.

قادر غفوری استاد مطبعه بخش عملیات رسانه‌ای دانشکده ژورنالیزم می‌گوید: “دختران کمتر  در صنف‌های مطبعه اشتراک می‌کنند و تنها 20 درصد صنف را تشکیل می‌دهند”. او دلیل حضور کمرنگ دختران را تعداد اندک دختران دانشجوی ژورنالیزم می‌داند.

ژورنالیزم رشته‌ای است عملی و نیاز به تمرین و فراگیری آموزش‌های عملی بیشتر دارد و این صنف‌ها فرصت خوبی بخصوص برای داختران است تا در فضای اکادمیک مهارت‌های خود را بالا ببرند تا آینده کاری موفقی داشته باشند.

زرمینه ادیب عزیزی دانشجوی رشته ژورنالیزم و یکی از اشتراک کننده‌گان دوره‌های آموزشی دانشکده ژورنالیزم می‌گوید: “من کار طراحی نشریه را زیاد دوست دارم به همین دلیل در صنف‌های مطبعه اشتراک می‌کنم”.

دختران بخاطر شرایط دشوار اجتماعی که دارند معمولا کمتر از تعطیلات زمستانی برای بلند بردن مهارت‌های اکادمیک خود استفاده می‌کنند به همین دلیل دانشگاه هرات با در نظرداشت محدودیت‌هایی که خانواده‌ها برای اشتراک دختران شان در هر نوع محیط درسی وضع می‌کنند، دوره‌های آموزشی زمستانی را به راه انداخته تا دختران بتوانند در یک فضای اکادمیک در این صنف‌ها اشتراک کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا