جنبش‌های اعتراضی: طالبان تهدید جدی و مستقیمی برای زنان هستند

حدیث حبیب‌یار

یک جنبش اعتراضی موسوم به “جنبش شنبه‌های ارغوانی” در بیانیه‌ای گفته‌است که طالبان “تهدید جدی، مستقیم و فراگیر” برای زنان و دختران هستند و ادعا می‌کند که ۹۵ درصد زنان افغانستانی در حالت ترس از طالبان زندگی می‌کنند.

جنبش شنبه‌های ارغوانی، با نشر اعلامیه‌ای در صفحه‌ی اجتماعی اکس‌اش نگاشته که از زمان بازگشت دوباره‌ی طالبان به قدرت در افغانستان، حقوق، عدالت و آزادی زنان این کشور، با “تهدید‌های” بی‌سابقه‌ای مواجه شده‌است.

در بخشی از این اعلامیه آمده‌است: “تحت حاکمیت طالبان، زنان افغانستانی شاهد کاهش شدید آزادی‌های خود استند و این گروه فرصت‌های آموزشی را به روی میلیون‌ها زن و دختر قطع کرده‌اند”.

این جنبش از عمل‌کردهای جامعه‌ی جهانی و سازمان‌های بین‌المللی در برابر طالبان ابراز نگرانی کرده و می‌افزاید: “تلاش‌های جامعه‌ی جهانی برای ایجاد تغییر در وضعیت زنان و دختران افغانستانی، تا حد زیادی بی‌اثر بوده‌است”.

هم‌چنان جنبش شنبه‌های ارغوانی از دست‌رسی نداشتن زنان به کمک‌های بشردوستانه تحت حاکمیت طالبان انتقاد کرده و گفته که کمک‌های بشردوستانه حیاتی است؛ اما به کسانی‌که بیش‌تر نیاز دارند، نمی‌رسد. “فقدان سازوکارهای بین‌المللی قوی برای پاسخ‌گو کردن طالبان، این گروه را جسورتر کرده و سیاست‌های ظالمانه‌ی آنان را بیش‌تر تثبیت کرده‌است”.

هم‌چنان در ادامه‌ی اعلامیه‌ی این جنبش، از مبارزه‌ی زنان افغانستانی در برابر عمل‌کردهای طالبان استقبال شده و آمده‌است که زنان و دختران این کشور تحت هیچ شرایطی از تلاش‌ برای بلند‌کردن صدای خود دست نمی‌کشند.

“باوجود این همه واقعیت‌های تلخ از حاکمیت طالبان، زنان به هر طریقی که می‌توانند به مقاومت خود ادامه می‌دهند. مکتب‌های زیرزمینی، گردهمایی‌های مخفی و فعالیت‌های دیجیتالی برخی از روش‌های زنان و دختران است که برای عقب‌راندن محدودیت‌های طالبان استفاده می‌شود”.

گفتنی‌ست که طالبان، با روی کار آمدن دوباره‌ی شان در آگست ۲۰۲۱ در افغانستان، بیش‌از ۵۰ فرمان محدود‌کننده بالای زنان و دختران وضع کرده‌اند. این محدودیت‌ها که تمام حقوق ابتدایی زنان را سلب کرده، شامل ممنوعیت‌های آموزشی و کاری نیز است.

این در حالی‌ست که طالبان بیش‌از سه سال می‌شود، از سوی کشورهای جهان به نقض‌کننده‌‌گان حقوق بشر در افغانستان، متهم استند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا